Η Σύνοδος που θα κρίνει το Grexit .Η Ελλάδα και η Κίνα θα είναι οι ” καταλύτες” που σίγουρα θα επηρεάσουν την πορεία των αποφάσεων στην Σύνοδο του EUROGROUP

Ένα κρίσιμο μέγεθος που σταδιακά έρχεται στο προσκήνιο πρίν τη Σύνοδο Κορυφής  είναι η πτώση της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς. Ο μετοχικός δείκτης Shanghai Composite πέφτει με εκπληκτική συνέπεια τις τελευταίες μέρες και μάλιστα σε μεγάλη έκταση.!!

Ο δείκτης πλέον βρίσκεται στις 3.684 μονάδες και έχει επισήμως εισέλθει σε bear market, αφού έχει απολέσει πάνω από το 20% – συγκεκριμένα -28.85% – από το υψηλό των 5.178 μονάδων, όπου βρισκόταν πριν από περίπου ένα μόλις μήνα.

Πολλοί αναλυτές είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αρκετά νωρίτερα, ότι οι μετοχές στην Κίνα βρίσκονται σε υπεραγορασμένη (overbought) περιοχή και η υπερβολική μόχλευση (leverage) θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε κατάρρευση. Σήμερα ο δείκτης έφτασε να χάνει ενδοημερήσια περίπου 7% και τελικά έκλεισε στο -5.84%, εν μέσω ειδήσεων ότι οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο χειραγώγησης της αγοράς. Οι διεθνείς επενδυτές που τοποθετούνται σε κινεζικές μετοχές, μειώνουν δραστικά τις τοποθετήσεις τους, οδηγώντας τα κεφάλαιά τους σε ασφαλή νομισματικά καταφύγια.

Πλέον, τόσο το Ευρώ, όσο και το Αμερικανικό Δολάριο, αποτελούν τέτοιου είδους καταφύγια, ωστόσο, αν η κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα ενταθεί και αυξηθεί η αστάθεια, η Ευρωζώνη θα επηρεαστεί. Η επίδραση μπορεί να είναι πιο περιορισμένη και ελεγχόμενη σε σχέση με το παρελθόν, όμως σίγουρα, επειδή δεν υπάρχει παρόμοιο ιστορικό προηγούμενο στην Ευρωζώνη, η ανησυχία των επενδυτών για την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης θα ενισχύσει τις κεφαλαιακές ροές από το Ευρώ προς το Δολάριο, ωθώντας υψηλότερα το αμερικανικό νόμισμα.

Συνοψίζοντας,

Τα επιτόκια, Ελλάδας και Κίνας θα είναι οι καταλύτες που θα επηρεάσουν την πορεία του Αμερικανικού Δολαρίου, όμως οι δύο τελευταίοι (Κίνα και ΗΠΑ) ενέχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στη δεδομένη χρονική συγκυρία συγκριτικά με τον πρώτο ! ( ΕΛΛΑΔΑ )

2106814833-20150825_b2

ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΟ EUROGROUP  ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΙΑ  ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???

ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΕΝΑ GREXIT ΛΟΓΩ ΚΙΝΑΣ  !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s