Βόμβα: To BBC μιλάει για δικτατορία στην Ελλάδα

bbc diktatoria

 Το άρθρο στο BBC απο τον διπλωματικό ανταποκριτή, James Robbins κάνει σαφές ότι το μέλλον το παρών αλλά και το παρελθόν της Ελλάδας δεν ελέγχεται απ΄την ίδια τη χώρα αλλά απο αυτούς στους οποίους ανήκει !

Αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή, απο το 1941 και μετά, το εκτενές του άρθρο καταλήγει ότι ουδέποτε αυτά τα χρόνια η Ελλάδα έπραξε σύμφωνα με τα συμφέροντας της διότι, δεν θα μπορούσε, και ένα απο τα συμπεράσματα του είναι ότι η δημοκρατία στην χώρα είναι ίδιαιτέρως ασταθή σε αντίθεση με τη δικτατορία που φαίνεται να ελέγχει καλύτερα και ουσιαστικότερα τη κατεύθυνση της Ελλάδας, ωστόσο τονίζει πως η δημοκρατική διακυβέρνηση είναι απείρως προτιμώτερη.

Τα τελευταία 100 χρόνια, η Ελλάδα ταλαντεύεται μεταξύ της δημοκρατίας και της δικτατορίας, μεταξύ της πολιτικής διακυβέρνησης και του στρατιωτικού καθεστώτος” και οι “εξωτερικοί” παράγοντες την θέλουν σταθερή  στη κοινοβουλευτική πλευρά  και στη πολιτική διακυβέρνηση.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο μοίρασμα της Ευρώπης μετά το τέλος του ΒΠΠ με την Ελλάδα να αποφασίζεται να εξυπηρετεί κατά 90% την Μεγ. Βρετανία και τις ΗΠΑ και κατά 10% τη Σοβ. Ένωση.

“Ύστερα από αυτό, ο Churchill προσπάθησε να διασφαλίσει ότι οι έλληνες κομμουνιστές δεν θα επικρατούσαν.
Έκανε μια επικίνδυνη πτήση στην Αθήνα την ημέρα των Χριστουγέννων το 1944 και στις 26 Δεκεμβρίου ποζάριζε με τον Αρχιεπίσκοπων Δαμασκηνό στην Αθήνα.

Ο Churchill τον υποστήριξε ως αντιβασιλέα, ή προσωρινό αρχηγό κράτους, πριν από την κάθοδο της Ελλάδας στον εφιάλτη του εμφύλιου πολέμου μεταξύ των κομμουνιστών και των αντι-κομμουνιστών” αναφέρει ο James Robbins και προτείνει να δούμε στο χάρτη , πόσο σημαντική είναι για τη Δύση η Ελλάδα ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι είναι αδύνατη η οποιαδήποτε μεταστροφή της χώρας προς τη Ρωσία.

dimosieyna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s