Ύφεση 2,1-2,3% και μηδενικό πλεόνασμα «βλέπουν» οι δανειστές

 

   Ύφεση 2,1-2,3% και μηδενικό πλεόνασμα «βλέπουν» οι δανειστές
Ύφεση στο 2,1-2,3% φέτος και μηδενικό πλεόνασμα το 2015 βλέπει το «κουαρτέτο» των δανειστών, οι οποίοι αυτή την ώρα διαπραγματεύονται σήμερα με τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο.

Οι Θεσμοί θέτουν επί τάπητος την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, θεωρούν όμως ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να “πετύχει” την αναβολή που ζητά  για τις πρόωρες συντάξεις, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και σήμερα το θέμα των κόκκινων δανείων.

Στο νέο ραντεβού κυβέρνησης – δανειστών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε επίπεδο κλιμακίων αλλά και επικεφαλής, πολλά πεδία παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Διαπραγματεύονται “λέξη προς λέξη”, ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές τα ξημερώματα της Δευτέρας,  μετά τον 12ωρο υπέρ-μαραθώνιο που ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί. Κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι πλέον οι δύο πλευρές συζητούν επί του τελικού κειμένου που ολοκλήρωσαν το βράδυ της Κυριακής σε ενιαία μορφή.

Επί τάπητος το δάνειο

Εξήγησαν ότι παράλληλα με το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, οριστικοποιείται η δανειακή σύμβαση από τον ESM ύφους 50- 52 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από το ΔΝΤ, από ιδιωτικοποιήσεις και από τις αγορές.

Σε αυτό το πεδίο πολύ κρίσιμο θεωρείται το θέμα του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων και του τρόπου με τον οποίο θα διασφαλιστούν τα έσοδα ως μέρος του νέου δανείου…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s