Αφού ο Τσίπρας έχει τα δεκανίκια του (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ). Γιατί τότε τρέμει τις Εκλογές ;

«Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής 14 Αυγούστου, να έχει χάσει την “εμπιστοσύνη” της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που στηρίζει την κυβέρνηση, έχει όμως την “εμπιστοσύνη” της πλειοψηφίας της Bουλής με βάση τη θετική ψήφο που έδωσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ» για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τότε ποιοί θέλουν τις εκλογές , εφ΄όσον ο Τσίπρας ήδη παγίδευσε  την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ; Έχει την πλειοψηφία να κυβερνήσει.

Οι μόνες πια δυνάμεις τις αντιπολίτευσης στην Βουλή των ελλήνων που απέμειναν να παλεύουν με συνέπεια και σταθερότητα για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού … είναι σε τελική ανάλυση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή !!

tsipras2

Απόλυτη επιβεβαίωση για την Voicenews. Όπως πρώτοι γράψαμε η Κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει το κλείσιμο της Βουλής και την λειτουργία θερινών τμημάτων τουλάχιστον ως τις αρχές του Οκτώβρη.

Οι πληροφορίες που είχαμε από το πρωί, επιβεβαιώθηκαν και από πηγές μας στη Βουλή. Το σίγουρο είναι πως με βάση τις παρούσες εξελίξεις, ο κ. ΑλέξηςΤσίπρας, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την εσωκομματική του κρίση και να βρει μια λύση η οποία θα τον βοηθήσει να επιφέρει πάλι την ισορροπία εντός των τοιχών της Κοινοβουλευτικής του χρειάζεται χρόνο.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε το κλείσιμο της Βουλής. Τα όσα προαπαιτούνται θα ψηφιστούν από τα θερινά τμήματα, και με τον τρόπο αυτό υπερπηδά το εμπόδιο της κ. Ζωής Κωνσταντουπούλου, αφού με αυτό τον τρόπο δεν απαιτείται καμία ανάμειξη της ΠτΒ και, και παρακάμπτει και τους διαφωνούντες.

Στα Θερινά τμήματα αντί των 300 βουλευτών, απαιτούνται μόνο 100, και ο αρχηγός της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας του εκάστοτε κόμματος έχει το δικαίωμα να τοποθετεί και να αλλάζει τους βουλευτές της ομάδας του κατά το δοκούν. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγει και την σκόπελο των διαφωνούντων.

Με το κλείσιμο βέβαια της Βουλής απομακρύνεται η προοπτική της ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, εκτός αν έχει ήδη ληφθεί αυτή η απόφαση μιας και υπάρχουν ήδη πληροφορίες για το ποιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκτός λίστας.

Βέβαια αν γίνουν εκλογές μέσα στον Οκτώβρη, δεν θα είναι μια περίοδος που βοηθάει την Κυβέρνηση μιας και ο πολίτης θα έχει ήδη νιώσει τα των εφαρμοστικών νόμων, όσον αφορά φορολογία, εισφορές, αύξηση του Φ.Π.Α, αύξηση σε ασφαλιστικές εισφορές των συνταξιούχων κ.τ.λ.

Η δική μας άποψη είναι πως απλά είναι μια κίνηση της Κυβέρνησης για να “αγοράσει” χρόνο και στην συνέχεια θα κάνει τις κινήσεις της βήμα βήμα ανάλογα με τις συνθήκες. Ο κ. Τσίπρας τρέμει το γεγονός πως σε περίπτωση εκλογών τα ποσοστά δεν θα είναι αυτά τα οποία θα ήθελε, αν και σίγουρα θα υπάρχουν και μυστικές δημοσκοπήσεις, σε όλα τα επιτελεία των κομμάτων.

ADN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s