Έτσι ή αλλιώς .. ” Τα Μνημόνια πολλοί αγάπησαν. Τους μνημονιακούς ουδείς.”

O Tσίπρας οδηγεί (ξανά) την χώρα σε εκλογές… πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητές στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα οι επιπτώσεις του «εθνοκτόνου» Μνημονίου 3 !!

 ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ MIA ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ” ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ”  ; !!    ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

( ” κάποιο λάκκο έχει η φάβα” !! )

Με την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να θεωρείται, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ειλημμένη, ο προσδιορισμός του χρόνου πραγματοποίησής τους και του τρόπου με τον οποίο θα οδεύσουμε προς τις κάλπες είναι το ζήτημα επί του οποίου αναμένεται η απάντηση που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα δώσει.

Από το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να επιμένουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο το ζήτημα των πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης είναι το κυρίαρχο στις συναντήσεις που ο πρωθυπουργός έχει με κυβερνητικά στελέχη και σειρά είχε χθες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Τσίπρας ζητεί τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις απόψεις τους, ωστόσο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις και εμφανίζεται να εξετάζει τα υπέρ και τα κατά που έχουν οι δύο βασικές εναλλακτικές: η άμεση προσφυγή στις κάλπες ή η μετάθεση του χρόνου εκλογών για τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του επιτελείου του Μαξίμου, εκείνοι που εισηγούνται την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ει δυνατόν ακόμη και στις 20 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 27, επισημαίνουν πως έχει διαγνωσθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η μετάθεση του χρόνου των εκλογών ουσιαστικά σημαίνει παράταση της αστάθειας.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να φτάσει στις κάλπες πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητές στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα οι επιπτώσεις από την έναρξη εφαρμογής του νέου προγράμματος και, κυρίως, η φορολογική επιβάρυνση.

Αναφορικά με το εσωκομματικό τοπίο, θεωρούν ότι η ταχεία προκήρυξη εκλογών θα περιορίσει τις δυνατότητες οργάνωσης ενός νέου κόμματος από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στον αντίποδα, εκείνοι που επιθυμούν τη μετάθεση του χρόνου εκλογών και υποστηρίζουνότι δεν μπορούν να γίνουν πριν από τις 11 Οκτωβρίου υποστηρίζουν ότι εάν γίνουν μετά την πρώτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση θα έχει διαμορφώσει κλίμα εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και θα μπορεί να πάει στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο ενδιάμεσος χρόνος μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια προσπάθεια να «επουλωθούν» εσωκομματικές πληγές και να μειωθεί στο ελάχιστο, μέσα από μια διαδικασία διαλόγου, ο αριθμός των στελεχών που θα επέλεγαν να αποχωρήσουν από το κόμμα και να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία.

 

Advertisements

One thought on “Έτσι ή αλλιώς .. ” Τα Μνημόνια πολλοί αγάπησαν. Τους μνημονιακούς ουδείς.”

  1. Τόσο ο Μειμαράκης, όσο και η Γεννηματά με τον Θεοδωράκη τους οποίους κατ΄επανάληψη χαρακτηρίσαμε πολιτικά ανόητους για την απόφασή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα, τώρα φαίνεται πως ανακαλύπτουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά πιόνια στο παιγνίδι τακτικισμού του Μαξίμου.

    Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι ένα ντέρπυ ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Λαφαζάνη με το ΠΑΣΟΚ να μην μπαίνει στη Βουλή και την ΝΔ να βουλιάζει στο 14%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s