Οριακή η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis

Τρίτο κόμμα η Χ.Α με τη νέα Βουλή να αποτελείται από 8 κόμματα. Ενισχυμένο το Ποτάμι εντός η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων εκτός οι ΑΝΕΛ.

Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στην πρώτη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis για τις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικότερα η δημοσκόπηση δείχνει μία σαφή απώλεια δυνάμεων για τον ΣΥΡΙΖΑ με τα στοιχεία επίσης να δείχνουν πως τη νέα Βουλή θα αποτελούν 8 κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, φαίνεται να συγκεντρώνει 29% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 27,8% στην πρόθεση ψήφου, μία διαφορά η οποία είναι της τάξης του 1,2%. Η Χ.Α συγκεντρώνει 8,3% και παραμένει με βάση τα στοιχεία τρίτο κόμμα.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη φαίνεται πως θα δώσει το παρών στη νέα Βουλή καθώς συγκεντρώνει 4,1% ενώ και η Ένωση Κέντρου του κυρίου Λεβέντη φαίνεται με βάση τα δημοσκοπικά στοιχεία πως θα είναι για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό που αγγίζει το 4,9%.

Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί πως η δημοσκόπηση της Metron Analysis εμφανίζει ενισχυμένες τςι δυνάμεις του κόμματος του κυρίου Θεοδωράκη, το οποίο συγκεντρώνει 6,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ φέρεται να συγκεντρώνει 5,4% και το ΚΚΕ 5,9%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s