“Λαγός” του Σόϊμπλε κι΄ο Τσίπρας ; Γι΄αυτό πάει ” Μόνο Μπροστά ” ; !!!

ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΟΥ Α.ΧΙΤΛΕΡ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Β’ΠΠ
  

Ο Γερμανός υπουργός ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε, αρκετούς μήνες πριν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ (ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ) είχε προειδοποιήσει ότι

“Δεν πρόκειται να ανεχθεί ελληνική ανταρσία γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα μεταδιδόταν η ανταρσία και στην Ισπανία. Και μάλιστα είχε προειδοποιήσει τον Α.Τσίπρα πριν ακόμα γίνει αυτός πρωθυπουργός, με την εξής χαρακτηριστική φράση: «Αν επιμείνετε στις θέσεις σας θα σας γδάρουμε σαν λαγούς και θα ανεμίζουμε τα τομάρια σας στους Podemos».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν πήρε στα σοβαρά τα λόγια του γιου του αξιωματικού της Βέρμαχτ κατά τον Β’ΠΠ και νόμισε ότι χωρίς να εξασφαλίσει τα μετόπισθέν του με ένα αξιόπιστο “Σχεδιο Β” εναλλακτικός λύσεων με παροχή ρευστότητας εντός της ευρωζώνης ή ακόμα και εξ΄δου από την ευρωζώνη, θα μπρούσε να νικήσει τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Εκανε μέγα λάθος και αυτή την στιγμή το πληρώνει η χώρα…

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014 οπότε ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ζητούσε από την Άγκελα Μέρκελ να υπάρξει μια «επιεικής» πέμπτη αξιολόγηση που θα βοηθούσε την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία.

Η γερμανίδα Καγκελάριος δεν δεσμεύτηκε αλλά δεν το απέκλεισε. Στην πράξη όμως, τον τελευταίο λόγο είχε και πάλι ο Σόιμπλε.

Λίγες ημέρες μετά υπήρξε μυστική συνάντηση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ με τον Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το περιεχόμενο της οποίας μάλιστα, φέρεται να ενημερώθηκε διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι δύο τους…είχαν πλήρη ενημέρωση, διέθεταν στοιχεία και έβλεπαν καθαρά την επικράτησης της αριστερής αντιπολίτευσης…έκριναν ότι οι ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν μετρημένες και δεν πίστεψαν ούτε στιγμή το επιχείρημα του τότε Έλληνα πρωθυπουργού ότι τυχόν διευκολύνσεις στο οικονομικό πεδίο θα άλλαζαν την πορεία των πολιτικών πραγμάτων».

Έτσι μια επιεικής αντιμετώπιση κατά την πέμπτη αξιολόγηση και η καταβολή των οφειλόμενων στην Ελλάδα από το δάνειο μαζί με μια λύση για το χρέος θα καθιστούσε τον Τσίπρα, σύμφωνα με τους Σόιμπλε-Τόμσεν, σχεδόν παντοδύναμο και η προίκα αυτή θα του επέτρεπε ¨“κινείται ως ταύρος εν υαλοπωλείω στα κέντρα της ευρωπαϊκής πολιτικής”.

Ο κ.Σόιμπλε φαίνεται πως προτιμούσε να δοκιμάσει, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, τις αντοχές του ελληνικού συστήματος και κυρίως να αναγκάζει τον κ.Τσίπρα να κινηθεί εντός του πλαισίου των ευρωπαϊκών κανόνων και ιδιαιτέρως των αρχών οικονομικής πολιτικής που είχε επιβάλλει ο ίδιος στο Eurogroup. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ένα ελληνικό προηγούμενο που θα ενθάρρυνε αντίστοιχες κινήσεις στην Ισπανία, την Ιταλία και αλλού.

 pronews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s