ΒΟΜΒΑ Βαρουφάκη: “Το δημοψήφισμα το έκανε ο Τσίπρας για να το … χάσει ” !! – Μήπως τώρα θέλει να χάσει και τις εκλογές για να χρεωθεί το Μνημόνιο 3 η ΝΔ ;!!

“ΣΕΙΣΜΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ
  
Στην “βαριά” καταγγελία, ότι το δημοψήφισμα διοργανώθηκε με την προοπτική να ε[οκρατήσει το “Ναι” ώστε η κυβέρνηση να έχει άλλοθι και να μπορέσει να υπογράψει το νέο μνημόνιο με την δικαιολογία της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού προχώρησε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης, ο οποίος είναι ι δημοφιλέστερος Ελληνας πολιτικός αυτή την στιγμή, αν και όχι “επαγγελματίας> της πολιτικής.
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’ Echo ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αοκαλύπτει ότι «το δημοψήφισμα οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο για να χαθεί. Για αυτό έκλεισαν οι τράπεζες. Για να πανικοβληθούν οι πολίτες και να ψηφίσουν “ΝΑΙ”. Αλλά απέτυχαν γιατί οι πολίτες επέλεξαν το “ΟΧΙ”».
 
Προς επίρρωση δε των λεγομένών του ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις υπέρ του «Οχι», τελικά όλες οι ομιλίες του ακυρώθηκαν ! Ο Γ.Βαρουφάκης αναφέρει ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη επιθυμούσαν την επικράτηση του «Ναι», χωρίς,όμως,να δηλώνει βέβαιος ότι την ίδια άποψη είχε και ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Η παραδοχή αυτή από τον πρώην ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση καθώς στην ουσία καταγγέλει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην “πλάτη” του ελληνικού λαού. Ένα παιχνίδι που του κόστισε επιπλέον χρόνια οικονομικής δουλείας, και διαψευσθείσες ελπίδες.
 
Αναποφάσιστος παρουσιάζεται ως προς το ποιό κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές μην ανοίγοντας τα χαρτιά του για τις νυν πολιτικές του προτιμήσεις.
 
Ωστόσο επειδή, όπως αναφέρει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή.!!
 
Επί του πρακτέου όμως λαμβάνει θέση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ψήφισε την νέα επαίσχυντη συμφωνία, και υποστηρίζει έμμεσα τον πολιτικό σχηματισμό του Π.Λαφαζάνη.
 
Ερωτώμενος γιατί δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά ότι αυτό οφείλεται στο ελληνικό εκλογικό σύστημα που επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών. Αναφέρει,επίσης,πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, με των οποίων τα προγράμματα, όπως επισημαίνει, δεν συμφωνεί.
 
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει στη βελγική εφημερίδα την άποψή του ότι το νέο πρόγραμμα για την ελληνικη οικονομία δεν θα επιτύχει.
 
Ως προς τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη.
 
Καταλογίζει μεσαιωνικές αντιλήψεις στη γερμανική πολιτική ηγεσία ενώ,παράλληλα,καταγγέλλει τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Eurogroup.
 
Αναφέρει ότι στόχος του είναι να συνενώσει όλους τους ευρωπαίους πολίτες που ανεξαρτήτως των πολιτικών τους πεποιθήσεων αισθάνονται ότι τους αφορούν αυτά τα φαινόμενα, αλλά και να μελετήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εκδημοκρατιστεί η λειτουργία της ευρωζώνης.
 
Ερωτώμενος αν στόχος του είναι η δημιουργία ενός κόμματος πανευρωπαϊκής εμβέλειας ο κ.Βαρουφάκης αναφέρει πως δεν το αποκλείει, σημειώνοντας,όμως,ότι πολλά θα πρέπει να συμβούν ως τότε. Καταλήγοντας ο τέως υπουργός αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι κατέπνιξαν την «Άνοιξη της Αθήνας» και ότι εν τέλει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν σκληρή διαπραγμάτευση ως και την τελευταία στιγμή, τελικώς δεν εφαρμόστηκε.

 pronews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s