ΠΟΙΟΣ Ή ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις;

Έρχεται ο ” ιπτάμενος Ολλανδός” που θα κάνει κουμέντα την γερμανική αποικία την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές !!

Η Task Force σε στενή συνεργασία με την τρόικα φέρεται πως θα συγγράφει τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς!!

Μπορεί εμείς να ψηφίζουμε Τσίπρα ή Βαγγέλη όμως ..  Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΠΟΥ ΘΗΤΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ.-

ΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ?

tsipras_meimarakis

 Ο καινούργιος πρωθυπουργός δεν θα εκλεγεί, …ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΗΔΗ  !  Καλό Κουράγιο

 Αυτος θα είναι ο επικεφαλής της Τρόικας στην ελλάδα. Ο Μάρτεν Φέρβεϊ  – Maarten Verwey  ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ως Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην «Υπηρεσία στήριξης της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης»  απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Του Γιώργου Αναγνώστου

Μπορεί εμείς εδώ στην αποικία μας να κάνουμε εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, όμως ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας έχει ήδη…διοριστεί, το όνομα αυτού είναι Μάρτεν Φέρβεϊ (Maarten Verwey) και η εθνικότητά του είναι Ολλανδική.

Ο Μάρτεν Φερβέι καθόρισε την τύχη της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, πολύ πριν τεθεί επικεφαλής της ελληνικής «Task Force». Οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Rijksuniversiteit Groningen με μεταπτυχιακό στα Αναπτυξιακά Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ήταν, από το 2011 και μέχρι πρότινος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής για τις Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Υποθέσεις (ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για τις Χρηματοοικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις.

Ο κύριος Φέρβεϊ έρχεται ως επικεφαλής της εκδιωχθείσας αλλά ανανήψασας και αναβαθμισμένης νέας Task Force, που με το τρίτο πια μνημόνιο παύει να παίζει ρόλο «συμβουλευτικό» αλλά αναλαμβάνει ουσιαστικά την εποπτεία της διακυβέρνησης της χώρας. Δεν πρόκειται για λεκτική υπερβολή. Η χώρα μας έχει συμφωνήσει σε αυτό ακριβώς.

Η Task Force –σε στενή συνεργασία με την τρόικα- φέρεται πως θα συγγράφει τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς, από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως εκείνους που αφορούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας…Στα καθήκοντά της θα περιλαμβάνονται και οι ενδιάμεσες εκθέσεις για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα αναθέτει και μελέτες στο ΔΝΤ.

Το Μνημόνιο αρχίζει δηλώνοντας ρητά ότι δεν υπάρχει νομοθεσία ή άλλη δράση, οσησδήποτε ήσσονος σημασίας, που μπορεί να ληφθεί από τους πολιτικούς θεσμούς στην Ελλάδα χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Τρόικας. Η Τρόικα έχει συνεπώς δικαίωμα βέτο σε όλα σχεδόν τα μέτρα πολιτικής στην Ελλάδα, όλες τις εκτελεστικές και νομοθετικές αποφάσεις και σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον δική της δημοσιονομική πολιτική. Η Τρόικα θα καθορίζει τον προϋπολογισμό και θα επιβλέπει την συγγραφή του αλλά και την πορεία της εκτέλεσής του ενώ στην περίπτωση που τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτευχθούν θα υπάρχουν ημι-αυτοματοποιημένες περικοπές.

Κι αν ο ρόλος της Τρόικα που πλέον εμπλουτίστηκε με τέταρτο μέλος, εκπρόσωπο του Ευρωκοινοβουλίου είναι ελεγκτικός, όσοι έχουν εικόνα από την μέχρι τώρα παρουσία της Task Force στα ελληνικά υπουργεία ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο δικός της ρόλος.

Φανταστείτε το τι έχει να γίνει τώρα που ο κ. Φερβέϊ έχει πλέον το ελεύθερο να ασκήσει με μεγαλύτερο «θάρρος» τα καθήκοντά του μια και το καθεστώς  της Task Force έχει εμπλουτιστεί και έχει μετατραπεί σε ..συντονιστικό υπουργείων  «εν μεγάλη ελληνική αποικία».

Mετά τις εκλογές θα τα δούμε όλα  …

image.ashx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s