Πιερ Μοσκοβισί “Aδιάφορο το ποιός θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα”.Υπάρχει τεράστια πλειοψηφία κομμάτων για να υποστηρίξει το Μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις !!

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !!

Πιερ Μοσκοβισί : “Aδιάφορο το ποιός θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα” ….

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα, που υποστηρίζει τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις» , δήλωσε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια στιγμή …

Στην κατηγορία «Advanced Emerging Μarket» («προηγμένη αναπτυσσόμενη αγορά», από την κατηγορία «ανεπτυγμένη αγορά») υποβάθμισε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ο διεθνής οίκος FTSE αργά το βράδυ της Παρασκευής.

H υποβάθμιση οφείλεται στην επιβολή capital controls στους Έλληνες επενδυτές, και στη μεγάλη χρονική περίοδο κατά την οποία το Χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό και στη συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια που επικρατεί στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή θέτει την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τη Μαλαισία, την Ταϊβάν, το Μεξικό και την Ταϊλάνδη !!

Στην πραγματικότητα όμως , είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής πολλών αναπτυσσομένων χωρών σε αποτυχημένα κράτη, με απόλυτη ευθύνη της ελίτ της Δύσης – μία διαδικασία που ξεκίνησε και στον ευρωπαϊκό νότο, με πρώτο θύμα της την Ελλάδα !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s