Ξύπνα Έλληνα > Μας κάνουν Βόρεια Κορέα και Πολίτες Μπαγκλαντές ; !!

Ενώ Έρχεται βίαιη προλεταριοποίηση όλων τόσο των χαμηλοσυνταξιούχων μας, όσο και των μικρομεσαίων και των αγροτών μας!!

Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα γίνει Βόρεια ή Νότια Κορέα !!

daisel

Η Ελλάδα έχει την επιλογή αν θα γίνει Βόρεια ή Νότια Κορέα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια γυρισμάτων της τηλεοπτική εκπομπής NRT College Tour.

Σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ANP, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως αν η Ελλάδα διοικηθεί με καλό και σωστό τρόπο θα μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί η οικονομία της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για δεκαετίες η Ελλάδα είχε μια κακή διακυβέρνηση, που ευνοούσε  την διαφθορά, την δυσλειτουργία στο δημόσιο τομέα ενώ καμία κυβέρνηση δεν είχε ακεραιότητα.

Όπως εκτίμησε η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που συμφώνησαν όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ,  θα είναι αρκετά δύσκολη αλλά απαραίτητη.

NOMURA : ¨ Η Ελλάδα ηττήθηκε απο τους εταίρους της ΕΕ κατα κράτος ” !!..

Όταν δύο ασύμβατες απόψεις συγκρούονται στον τομέα της πολιτικής, συνήθως η ισορροπία της δύναμης είναι που καθορίζει ποια θα κυριαρχήσει.

Στην περίπτωση αυτή, αυτό που κυριάρχησε ήταν οι δύναμη των εταίρων.
Στο τέλος κατέστη σαφές ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, η κυβέρνησή της πρέπει να προσαρμοστεί στη θέση των πιστωτών της.

Με την υπογραφή του νέου προγράμματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ πήρε επιτέλους μια ξεκάθαρη στάση σχετικά με το προαναφερθέν δίλημμα υπέρ της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη με οποιοδήποτε κόστος, καταλήγει η Nomura.

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Είμαστε οικονομικά ισχυροί, είμαστε η πολυπληθέστερη χώρα όμως δεν μπορούμε να ηγηθούμε μόνοι μας” !!

Ερωτηθείς, αν η Γερμανία και ο ίδιος ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν το πιστεύω (…) στο Eurogroup ήμασταν σύμφωνοι».

«Είμαστε οικονομικά ισχυροί, είμαστε η πολυπληθέστερη χώρα, έχουμε κεντρική θέση στην Ευρώπη και γι’ αυτό κεντρικό ρόλο (…). Όμως δεν είμαστε μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,δεν είμαστε μια πυρηνική δύναμη και η γερμανική κοινωνία επίσης δεν επιθυμεί να αναλάβει αυτού του είδους τον πολιτικό ηγετικό ρόλο».

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναλάβουμε ένα μέρος της ευθύνης και γι’ αυτό είναι έξυπνο να κάνουμε πολλά από κοινού με τη Γαλλία. Ακόμη καλύτερο θα ήταν αν συμμετείχε και η Βρετανία». «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας την ευθύνη μας στην Ευρώπη, όμως δεν μπορούμε να ηγηθούμε μόνοι μας», κατέληξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s