120.000 ανοίγουν πόρτα εξόδου μέσα στον Μάιο αλλά ..!!

120.000 ανοίγουν πόρτα εξόδου μέσα στον Μάιο ..(αλλα ταυτόχρονα ανοίγουν και την πόρτα εισόδου στους μετανάστες !! )-  Λεφτά και Σκλάβους θέλουν στην ελλάδα  Δανειστές και Επιχειρήσεις ?

Το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη μέσα στον Μάιο έχουν περίπου 120.000 ασφαλισμένοι, που πρόλαβαν να συμπληρώσουν τόσο τα απαιτούμενα έτη όσο και το όριο ηλικίας.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να ανοίξουν άμεσα την πόρτα εξόδου και δεν απειλούνται από τυχόν παρεμβάσεις στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμα και πριν από τα 60,!! ενώ μεγάλες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Στους τυχερούς είναι και οι παλαιοί ασφαλισμένοι -προ του 1983- σε Δημόσιο και ειδικά ταμεία, που έχουν τη δυνατότητα εξόδου ακόμα και ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

<p>Οι ασφαλισμένοι στα ειδικά ταμεία πριν από το 1983 που συμπληρώνουν 35ετία μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας</p>

Οι ασφαλισμένοι στα ειδικά ταμεία πριν από το 1983 που συμπληρώνουν 35ετία μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας

Οσοι επιλέξουν την πρόωρη συνταξιοδότηση μπορούν να αποχωρήσουν έως και πέντε έτη νωρίτερα. Το «πέναλτι» όμως σε αυτή την περίπτωση είναι 30% την πενταετία, ενώ μειώνεται στο 22,5% για τους δημοσίους υπαλλήλους που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.

Το «Εθνος-Συντάξεις» παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν συμπληρώσει οι ασφαλισμένοι για να «αποχωρήσουν» από την αγορά εργασίας μέσα στον Μάιο !!

Λεπτομέρειες στο ΕΘΝΟΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s