” Ουδέν Μονιμότερον του Προσωρινού ” > Θα γίνουμε μετανάστες στην ίδια τη χώρα μας !!

ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΦΥΛΗ, ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Είναι οριστικό: Η Ελλάδα θα δεχθεί έξι εκατομμύρια “πρόσφυγες” (αληθινούς και μη) καθώς το αποδέχθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτερο “θύμα” θα είναι και η Ιταλία η οποία δέχτηκε και αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στον εθνικό και κοινωνικό της ιστό αποδεχόμενη ακριβώς τους ίδιους όρους προς ευχαρίστηη των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπάιων.

Η Ελλάδα και η Ιταλία συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ή περισσότερων κέντρων πρώτης υποδοχής και καταγραφής προσφύγων στο έδαφός τους κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολόκληρο το άρθρο …

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

“TO AΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥΣ ”  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!

 Γιατί είναι σε ετοιμότητα αστυνομία και στρατός στον Έβρο ??  ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Θέλουν να φθάσουν στην Ελλάδα όπου πιστεύουν πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι στην Τουρκία και πως αποφάσισαν να μεταβούν δια ξηράς λόγω των πολλών θανάτων στις θαλάσσιες οδούς.

”Φράγμα” ελέγχου έχουν κάνει η Ελληνική Αστυνομία και επικουρικά ο Ελληνικός Στρατός στα ελληνοτουρκικά σύνορα απέναντι από την Ανδιανούπολη προκείμενου να ελεγχθεί η κατάσταση που ενδεχομένως δημιουργήσει ομάδα Σύριων προσφύγων που έχουν επιλέξει να περάσουν στην Ευρώπη από την ξηρά και όχι από την θάλασσα που υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Οι Σύριοι πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι στον λεωφορειακό σταθμό της Ανδριανούπολης, με σκοπό να μεταβούν στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία της Τουρκίας πορεία εκατοντάδων Σύριων προσφύγων από την Ανδριανούπολη προς τα ελληνικά σύνορα βρίσκεται σε εξέλιξη.  Συγκεκριμένα εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες, κινούνται πεζοί προς την Ανδριανούπολη, με τελικό προορισμό τα ελληνικά σύνορα,μετά από πρόσκληση που διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και την αναφορά ότι η Ελλάδα θα δεχθεί τους Σύριους πρόσφυγες.

Σε ανταπόκριση από την Ανδριανούπολη του Kadri Kilic στην ιστοσελίδα της Zaman με τον τίτλο «Οι Σύριοι ξεκίνησαν ‘πορεία ελπίδας’ προς την Ευρώπη στον αυτοκινητόδρομο TEM» αναφέρεται ότι κύμα Σύριων προσφύγων κατευθύνεται στον αυτοκινητόδρομο TEM και στο οδικό δίκτυο D – 100 προς την Ανδριανούπολη.

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής σταμάτησαν μια ομάδα 150 ατόμων σε σημείο κοντά στις εισόδους του αυτοκινητόδρομου, ενώ μια άλλη ομάδα περίπου 250 ατόμων συνεχίζει την πορεία της.

Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, μερικοί με ομπρέλες για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τον ήλιο και μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, είπαν στο Reuters πως θέλουν να φθάσουν στην Ελλάδα όπου πιστεύουν πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι στην Τουρκία και πως αποφάσισαν να μεταβούν δια ξηράς λόγω των πολλών θανάτων στις θαλάσσιες οδούς.

http://content.jwplatform.com/players/9gUnObAb-6nWWecdN.html


Μαζεύτηκαν χθες 250 μέσω Facebook

Το ιστορικό έχει ως εξής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

H ομάδα των Σύριων προσφύγων, που οργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κλπ), άρχισε να μεταβαίνει στο σταθμό των λεωφορείων της Ανδριανούπολης, προκειμένου να κινηθούν ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Στο σημείο έφθασε η τουρκική αστυνομία, η οποία επιχείρησε να πείσει τους περίπου 250 συγκεντρωμένους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το εγχείρημά τους. Ορισμένοι εξ αυτών, που επέμειναν, διανυκτέρευσαν χθες στο πάρκο του σταθμού, ενώ οικογένειες με παιδιά, που ζήτησαν τη βοήθεια των δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, οδηγήθηκαν με λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, αναφέρεται ότι μια μικρότερη ομάδα εξακολουθεί να παραμένει στο σταθμό της Τουρκικής πόλης.

Στο πρακτορείο ένας εκ των Σύριων προσφύγων δήλωσε ότι επειδή στη θάλασσα πολλοί πρόσφυγες πνίγονται, γι’ αυτό αποφάσισαν να μεταβούν στην Ευρώπη από ξηράς. «Δεν έχουμε όπλα. Το μόνο όπλο μας είναι η πίστη μας στον Θεό (Αλλάχ). Πρέπει να μεταβούμε στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αύριο από εδώ θα μεταβούμε ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Ευχαριστούμε την Τουρκία που μας αντιμετώπισε με ανθρωπιά αλλά θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη» φέρεται να είπε

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της τουρκικής αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής στις εισόδους της  Ανδριανούπολης.

Η ελληνική πλευρά

Από ελληνικής πλευράς η ΕΛΑΣ από πολύ νωρίς σήμερα ( ίσως και από χθες) έχει εικόνα του τι συμβαίνει και για τις προθέσεις της ομάδας , έχει λάβει τα μέτρα της και έχει ενημερώσει και την τοπική Μεραρχία του Στρατού Ξηράς.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι σήμερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το σκάφος τους ναυάγησε στα ανοικτά των τουρκικών ακτών.

“Δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά εδώ. Ακούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Ευρώπη, ότι όλα είναι ελεύθερα”, λέει ο 27χρονος Σερίφ από το Καμισλί της Συρίας. “Αφού είδαμε τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν στη θάλασσα, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτόν τον δρόμο”.

Πηγή/ΦΩΤΟ – Zaman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s