Τσουνάμι της εφορίας θα χτυπήσει τους Έλληνες!

bc45ee138d06c33c9c34caf7faa28009_XL

Φορολογικά Νέα
Έρχονται 500.000 ραβασάκια με νέους φόρους μετά τις εκλογές – Ποιοι θα πληρώσουν

Ανοίξτε τα πορτοφόλια σας…

Τον Οκτώβριο μαζί με τα πρωτοβρόχια έρχεται ο πέλεκυς του ΕΝΦΙΑ που θα είναι πολύ βαρύς και αμείλικτος!

Ελάτε όμως που μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, η εφορία μας έχει και άλλες εκπλήξεις οι οποίες θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες… 

Αρκετές χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τις αλλαγές που ψηφίστηκαν  στους νόμους του τρίτου μνημονίου και προβλέπουν αναδρομική φορολογική αλλά και αναδρομική αύξηση προκαταβολής φόρου για μια σειρά περιπτώσεων σε φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν φέτος.

Συγκεκριμένα:

Φόρος Πολυτελείας: Προβλέπεται αναδρομική αύξηση φόρου πολυτελείας από 10% σε 13% για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων 2500 κ.εκ και άνω που δεν έχουν ξεπεράσει τη δεκαετία και ήταν σε κυκλοφορία  το 2014.

Επίσης το ίδιο ισχύει για τους ιδιοκτήτες πισινών που, τους ιδιοκτήτες σκαφών άνω των 5 μέτρων αλλά και τους ιδιοκτήτες αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμόπτερων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.  ξεκινάει από τα 279€ για Ι.Χ. 2.500 κ. εκ ιδιοκτήτες και μπορεί να φτάσει τα 1.146€ για Ι.Χ 4.700 κ. εκ.

Το ποσό του φόρου πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται επί  της τεκμαρτής δαπάνης. ‘Όσοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους από τις 21 Ιουλίου και μετά έχουν ήδη πληρώσει τον αυξημένο φόρο πολυτελείας αφού τα εκκαθαριστικά εκδόθηκαν με τα νέα δεδομένα και θα πρέπει να πληρώσουν τη διαφορά.

Προκαταβολή Φόρου: Αγροτικά Εισοδήματα: Ο νόμος 4172/2013 προέβλεπε προκαταβολή φόρου 27,5% και όχι 55% για τον φόρο που προκύπτει από αγροτικές δραστηριότητες. Αυτό καταργήθηκε και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, οπότε επί του φόρου για το 2014 θα υπολογιστεί 55% προκαταβολή για το επόμενο έτος και μάλιστα ακόμα και αν ο φόρος προκύπτει για αγρότες που τους επηρεάζουν τα τεκμήρια.

Α.Ε. – ΕΠΕ: Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ που προβλέπεται αναδρομική αύξηση της προκαταβολής από 80% σε 100%.

Τα νέα ποσά θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς του taxis του κάθε φορολογούμενο αυτόματα και τα ποσά θα πρέπει να πληρωθούν στις ημερομηνίες που προβλέπονται από το αρχικό εκκαθαριστικό π.χ. 30/11  για φυσικά πρόσωπα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s