Εκλογές, και στο βάθος η πρώτη αξιολόγηση

A European Union flag flatters next to a Greek flag atop the Greek Ministry of Finance during sunset in central Athens, Greece June 5, 2015. REUTERS/Yannis Behrakis

Πλησιάζει η ώρα για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης, και κατ΄ επέκταση την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εκταμίευση της δόσης των 3,1 δισεκαομμυρίων ευρώ, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να εργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντατικά, προκειμένου οι κατά τόπους υπηρεσιακοί αρμόδιοι να δρομολογήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι υπουργοί της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής να τα βρουν, το κατά δύναμει, έτοιμα.

Το χρονοδιάγραμμα των προαπαιτούμενων μέτρων δεν αφήνει πολλά περιθώρια, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να έχει διεκπεραιωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και παράλληλα να έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις τόσο για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων όσο και για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Η νέα κυβέρνηση θα κληθεί επίσης να δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή, εναλλακτικά, να εκπονήσει κάποιο σχέδιο ισοδύναμων μέτρων, καθώς και να ορίσει νέες ημερομηνίες για την ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s