Γίναμε Παγκόσμιο ρεζίλι ” Πού πας ξεβράκωτος στ΄ αγγούρια Αλέξη ” ;

Πάσχος Μανδραβέλης ” Τραγικός και ανάπηρος ο Τσίπρας” στο 10oυ ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΕΞΗ ΣΤΟ CLINTON GLOBAL INITIATIVE

Τραγικός και ανάπηρος ο Τσίπρας

 

Γνωμάτευση-σοκ του Πάσχου Μανδραβέλη για την παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στο 10oυ ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative. Ο αρθρογράφος της Καθημερινής χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα “ανάπηρο” και “τραγικό”.

Ήταν κι εκείνο το γέλιο των παριστάμενων πολιτικών, επενδυτών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης…

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ήταν τραγικός στην συνομιλία του με τον Μπιλ Κλίντον κατά την διάρκεια του 10oυ ετήσιου συνέδριό του Clinton Global Initiative που έγινε την Κυριακή (27.9.2015).

Αμήχανος, αδυνατούσε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ· ερωτήσεις, μάλιστα, που ήταν χαλαρές πάσες για να σκοράρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αν δειπνήσω με ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και θα ήθελαν να επενδύσουν εκεί, που θέλετε να τους ζητήσω να επενδύσουν; Έχετε κατάλογο επιθυμητών επενδύσεων;», ρώτησε ο Κλίντον και ο Έλληνας πρωθυπουργός μουρμούρισε κάποια μπερδεμένα για τους παριστάμενους επενδυτές (κάποιοι υπολογίζουν ότι η συνολική περιουσία όσων άκουσαν και γέλασαν με τον κ. Τσίπρα στο ξενοδοχείο Σέρατον της Νέας Υόρκης ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ). Τι θα μπορούσε να τους πει;

Για τις πρωτοβουλίες του κ. Σκουρλέτη στις Σκουριές ή για τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε -μα κάθε…- επένδυση στην Ελλάδα;

Δεν ήταν τα αγγλικά η βασική αναπηρία του κ. Τσίπρα. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι βρέθηκε σε άγνωστα νερά, αναγκασμένος να συζητήσει πρώτη φορά στα σοβαρά -χωρίς συνθήματα και περίτεχνες κορώνες- για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Κι αυτός απάντησε τσάτρα-πάτρα, όπως μίλησε στην Λάρισα· λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα αγόρια και κορίτσια που αποτελούν τον μεγαλύτερο πλουτοπαραγωγικό πόρο της χώρας.

Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα και ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν κατανοούν το διεθνές περιβάλλον στο οποίο είναι αναγκασμένη να βαδίσει η χώρα. Αυτό φάνηκε και στην επτάμηνη καταστροφική διαπραγμάτευση αλλά και στις πολλές και συνεχιζόμενες δηλώσεις υπουργών για αναπαλαίωση των πάντων.

Παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου γράφαμε ότι «αύριο οι Ελληνες, κατά πάσα πιθανότητα, θα εκλέξουν τον πρώτο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης που δεν έζησε ποτέ στο εξωτερικό. Το ευτύχημα είναι ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όπως απέδειξε με τα αγγλικά του, μαθαίνει γρήγορα. Ας ελπίσουμε ότι θα καλύψει εξίσου ταχύρρυθμα τα κενά της Ιστορίας, που πιθανώς έχει, λόγω καταλήψεων στη νιότη του. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι ενώ “πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον. // A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω. // Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. // Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω”. Κ. Π. Καβάφης, “Τα τείχη”» («Ακούσαμε ποτέ κρότον κτιστών;», Καθημερινή 24.1.2015)

Χθες η Ελλάδα κλείστηκε λίγο περισσότερο απ’ έξω. Το γέλιο των παριστάμενων στην εμφανή αμηχανία του κ. Τσίπρα να απαντήσει, μπορεί να ήταν κοροϊδευτικό, μπορεί κι από συμπόνια. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ουδείς θα σκεφτεί μετά από αυτό να επενδύσει στην χώρα.

Πηγή : kourdistoportokali.

«Πρέπει να έχετε ηγέτες οι οποίοι ξέρουν από πού έρχονται, πού είναι και πού θα φθάσουν όταν παραδίδουν την εξουσία»

Δηλητηριώδη σχόλιο του Μπιλ Κλίντον για την εμφάνιση Τσίπρα αποκαλύπτει ο Βηματοδότης. Την ίδια στιγμή ο Ματέο Ρέντσι γνώριζε την αποθέωση.
Ισως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο πάνελ του Ιδρύματος Κλίντον ήταν το «πηγαδάκι» που σχηματίστηκε αμέσως μετά με τον Μπιλ Κλίντον και τον Ματέο Ρέντσι. Ο κ. Τσίπρας είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα και οι Κλίντον και Ρέντσι σχολίαζαν την εμφάνισή του. Ηταν προσεκτικοί, απέφυγαν τους χαρακτηρισμούς αλλά δεν έκρυψαν την ουσία. Το πρόβλημα για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν το ποιος μπορεί στην Ελλάδα να γίνει… ηγέτης. «Πρέπει να έχετε ηγέτες οι οποίοι ξέρουν από πού έρχονται, πού είναι και πού θα φθάσουν όταν παραδίδουν την εξουσία» είπε με τον γνωστό ευγενικό, πλην όμως αλληγορικό τρόπο όταν ρωτήθηκε σχετικά από κάποιον Ελληνα που παρεισέφρησε στο «πηγαδάκι».
 
Ο δε πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος κατά γενική ομολογία γοήτευσε το ακροατήριο, είπε στον κ. Κλίντον μόνο μία φράση: «Εγώ ποτέ δεν προέβλεψα ότι η Ευρώπη μπορεί να καταστραφεί. Αντιθέτως, είπα ότι από εμάς εξαρτάται το μέλλον της». Και γιατί το είπε αυτό; Λίγα λεπτά νωρίτερα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πολιτική της λιτότητας ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.
 
 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Προτού σας αποκαλύψω πώς σχολίασε την παρέμβαση Τσίπρα ο Γ. Παπανδρέου να σας μεταφέρω ένα περιστατικό που έχει τη σημασία του. Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι ούτε ο κ. Κλίντον ούτε ο κ. Ρέντσι είχαν κάποια κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον κ. Τσίπρα. Ούτε βεβαίως ο Γ. Παπανδρέου που βρισκόταν στο ακροατήριο και σχολίαζε με τους διπλανούς του την εμφάνιση Τσίπρα.
 
Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να μη συνάντησε τον κ. Τσίπρα (αν και βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα του ξενοδοχείου «Sheraton» της Νέας Υόρκης) αλλά συνάντησε τον Ν. Παππά. Στην πραγματικότητα, ο κ. Παππάς ήταν αυτός που φώναξε τον κ. Παπανδρέου για να μιλήσουν, έστω στα όρθια, αλλά μακριά από περίεργα ώτα. Τι έλεγαν; Μήπως ο κ. Παππάς μετέφερε κάποιο μήνυμα στον κ. Παπανδρέου; Ποιος ξέρει;
Πάντως τον κ. Παπανδρέου δεν τον ικανοποίησαν οι απαντήσεις που έδινε ο κ. Τσίπρας, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει: «Δεν έπρεπε να το πει αυτό» ή «Δεν είναι απάντηση αυτή στην ερώτηση που του έκανε ο Κλίντον».
 ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: