Μητρόπουλος:” Παράνομες όλες οι μειώσεις των συντάξεων “και… την ίδια στιγμή ρίχνουν στο λαό και Φοροκαταιγίδα !

Μητρόπουλος: Παράνομες όλες οι μειώσεις συντάξεων

Παράνομες είναι όλες οι μειώσεις που έχουν γίνει στους συνταξιούχους, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. 

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως «όλες οι μειώσεις που έχουν γίνει στους συνταξιούχους, είναι παράνομες, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας». 

Eίπε ότι η αντισυνταγματικότητα της μείωσης των συντάξεων «αφορά πλέον και στους συνταξιούχους στο ΙΚΑ (μετά από το δημόσιο και τους ένστολους) αφού η απόφαση βγήκε μετά από προσφυγή μιας χαμηλοσυνταξιούχου και αφορά στις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στο δεύτερο μνημόνιο».

Φοροκαταιγίδα: Η λίστα με τα ραβασάκια της εφορίας


Με μόλις 3 μήνες να απομένουν μέχρι να κλείσει το 2015, οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να μείνουν με τις αποδείξεις στα χέρια, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποφασίσει ακόμα πόσες πρέπει να έχουμε μαζέψει για να χτίσουμε το αφορολόγητο.

Στον αέρα παραμένει και ο σχεδιασμός του 2016, καθώς αν και υπάρχει σκέψη να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, είναι πλέον αμφίβολο αν προλαβαίνουν να προμηθευτούν όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες το ειδικό μηχάνημα έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

Όσο για το ύψος του νέου αφορολογήτου, φαίνεται ότι θα είναι στα επίπεδα των 12.000 ευρώ, με την εφαρμογή μικρών συντελεστών για τις επόμενες 10.000 – 15.000 ευρώ, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι επιβαρύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η φοροκαταιγίδα… έρχεται. Μετά από καθυστέρηση κάποιων μηνών, ο ΕΝΦΙΑ χτυπάει την πόρτα εκατομμυρίων φορολογούμενων, απαιτώντας 2,650 δισ. ευρώ σε 5 δόσεις. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες, που πλήρωναν κάθε χρόνο 0,4% του ΑΕΠ για φόρους ακινήτων, πλέον συνεισφέρουν με το 1,4% του ΑΕΠ!

Παράλληλα, έρχονται:

  • Νέα “φουσκωμένα” εκκαθαριστικά έρχονται για τους αγρότες με την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%
  • Νέα “φουσκωμένα” εκκαθαριστικά για επιχειρήσεις με την προκαταβολή φόρου από το 80% στο 100%
  • “Ψαλίδι” 50% στο κονδύλι επιδόματος θέρμανσης
  • Νέα εκκαθαριστικά Φόρου Πολυτελείας στα Ι.Χ από το 10% στο 13% (άνω των 2.500 κ.ε.).

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος συντελεστής φυσικών προσώπων διαμορφώνεται στο 50% (με έκτακτη εισφορά), όταν ο Μ.Ο. της Ευρωζώνης είναι 42,1%, ενώ ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 29%, όταν ο Μ.Ο. της Ευρωζώνης είναι 24,6%.

Και ακολουθούν:

  • Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πρώτα νησιά
  • Η αύξηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 6 λεπτά στα 20 λεπτά το λίτρο
  • Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (ή ισοδύναμα 300- 350 εκατ. ευρώ).

Όπως αποκαλύπτει η Κομισιόν, οι έμμεσοι φόροι από το 11,7% του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης, πλέον ανέρχονται στο 15,9% του ΑΕΠ, χτυπώντας αδιακρίτως και τα χαμηλά εισοδήματα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s