Τι θα περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου καθορίστηκε η μορφή του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ το οποίο και αφορά περίπου 5,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μετά την απόφαση για τη διαδικασία της εκκαθάρισης που εκδόθηκε προ ημερών και το εκκαθαριστικό που οριστικοποιείται τώρα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα με πιθανότερη ημερομηνία αποστολής την 20η Οκτωβρίου.

Στο εκκαθαριστικό, θα υπάρχει ειδοποίηση η οποία θα αφορά σε όσους θα θελήσουν να αμφισβητήσουν το ποσό που τους έχει καταλογιστεί.

Η ειδοποίηση θα αναφέρει: «σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓΔΕ. Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη».

Και φέτος, όπως αναφέρει ρητά η απόφαση, σε περίπτωση που εντοπιστεί έλλειψη στο Ε9, η οποία εμποδίζει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τις παραδοχές που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών από πέρυσι ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει σχετική ένδειξη.

AKOΜΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΥΣΤΥΧΕ ΕΛΛΗΝΑ ??

Όταν σου μιλάνε για «ισοδύναμα» συνειδητοποιείς ότι αν γίνονταν 200 οι βουλευτές το όφελος μας θα ήταν 18.000.000; Θέλω όλα αυτά να τα έχεις στο μυαλό σου όταν τους κοιτάς να κοιμούνται στα έδρανα. Βαρέθηκα να σε λογαριάζω ανυποψίαστο! Ειλικρινά, βαρέθηκα!   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s