Επιστολές για κόκκινα δάνεια θα στείλουν οι Τράπεζες και πιθανά κάποια από αυτά θα πωληθούν σε distress funds

Οι δανειολήπτες θα λάβουν γράμμα

Επιστολές σε δανειολήπτες και εγγυητές θα στείλουν οι τράπεζες έως το τέλος του χρόνου σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια, καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Εν τω μεταξύ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη με τους δανειστές για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και κατά πόσο κάποια από αυτά θα πωληθούν σε distress funds.

Όπως σημειώνει το Έθνος, μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρέωση των τραπεζών να αποστείλουν επιστολές στους δανειολήπτες και τους εγγυητές δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ενημερώνοντάς τους για το ύψος των οφειλών τους.

Με τις επιστολές αυτές θα τους καλούν να προσκομίσουν τα οικονομικά τους στοιχεία και θα προτείνουν τρόπους ρύθμισης των δανείων.

Ανάμεσα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι η μείωση του επιτοκίου, η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, η καταβολή μόνο τόκων, η καταβολή κλασματικής δόσης (τόκοι και τμήμα του κεφαλαίου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, τα κόκκινα δάνεια έως το τέλος του 2014 άγγιζαν τα 85,5 δισ. ευρώ, ενώ στο α’ εξάμηνο του 2015 έφθασαν τα 100 δισ. ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s