Βλέπουν οτι πιέζουν τα χρονοδιαγράμματα του Μνημονίου3 και η ΕΚΤ εξετάζει την περίπτωση χαλάρωσης για τις ελληνικές τράπεζες ;… ή “κρύβεται” απο πίσω το Μεταναστευτικό !!!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΟΥ …  Πολλές αγάπες για βοήθεια ενόψη της συνόδου για το Μεταναστευτικό !!

H EKT επιδιώκει να χαλαρώσει τους όρους που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης για την εκταμίευση ποσού μέχρι 15 δις ευρώ για τις τράπεζες

Όπως σημειώνει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι άσκησε πιέσεις να δοθούν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέχρι τις 15 Νοέμβριου και όχι μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές.

Δεν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα

Η αθρογράφος, επικαλούμενη πολλούς συμμετέχοντες στο συμβούλιο υπουργών, αναφέρει ότι η ΕΚΤ δεν θέλει να επιμείνει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για να δοθούν τα χρήματα για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, όπως π.χ. αναδιάρθρωση του συστήματος συνταξιοδότησης, αλλά εμφανίζεται ικανοποιημένη και με μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως στη σύσταση ταμείου διάσωσης για τις ελληνικές τράπεζες και στη στρατηγική εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών.

Βέβαια πολλές χώρες-μέλη φαίνεται να αντιδρούν με θυμό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο στις Βρυξέλλες θεωρείται πιθανό ότι ο Ντράγκι θα επιβάλει τις απόψεις του.

Ο λόγος αφορά στο χρονοδιάγραμμα, που δεν μπορεί πλέον να τηρηθεί. Η πρώτη επίσημη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει μέσα στον Νοέμβριο. «Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο ρεαλιστικός μήνας» αναφέρθηκε στο Eurogroup.

Σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες πάρουν χρήματα μόνο μετά την αξιολόγηση, τότε ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης μέχρι τέλος του χρόνου ίσως να μην μπορεί να επιτευχθεί.

—————————————————————-

Ξυπνάτε ρέέέ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ” ΒΡΩΜΑΕΙ “ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ !!

Ελαστικότητα στο πρόγραμμα έναντι περισσότερων προσφύγων ?

Οι Γερμανοί προσπαθούν να πετάξουν το βάρος στην Ελλάδα και συνδέουν την κρίση χρέους με το προσφυγικό | AP Photo/Martin Meissner

 

ΜΗΠΩΣ  Η ΜΕΡΚΕΛ ΒΡΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ “ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ…  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s