Κόκκινα δάνεια: Κίνδυνος πλειστηριασμού για όσους δεν απαντούν στις επιστολές των τραπεζών

Με τον πλειστηριασμό της κατοικίας θα κινδυνεύουν όσοι καθυστερούν για ένα μήνα τις δόσεις τους και δεν απαντούν στις προειδοποιητικές επιστολές των τραπεζών.

Τούτο προβλέπεται από νέα Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που επικαιροποιεί τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια.

Η προθεσμία

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, εάν υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή μίας δόσης άνω των 30 ημέρων έναντι 45 ημερών που ίσχυε προηγουμένως, η τράπεζα θα αποστέλει επιστολή στον ασυνεπή δανειολήπτη.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκρισή του εντός 15 ημερών, μετά από δύο εβδομάδες θα αποστέλλεται νέα προειδοποιητική επιστολή.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο δανειολήπτης θα θεωρείται μη συνεργάσιμος και θα διατρέχει τον κίνδυνο να κινηθούν διαδικασίες για την κατάσχεση της κύριας κατοικίας του.

Τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ μετά τις 15 Δεκεμβρίου 2015, καθιστώντας πιο ασφυκτικό το πλαίσιο για τους ασυνεπείς δανειολήπτες.

http://www.moneyonline.gr

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ! ΔΕΙΤΕ τι θα πάθετε αν καθυστερήσετε το ΔΑΝΕΙΟ για 30 μέρες! Θα γίνουμε Ισπανία! Τσίπρα δεν θέλατε; Τσιμπάτε τώρα έναν Τσίπρα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s