Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση είχε όπλα που ποτέ δεν χρησιμοποίησε . «Οταν ήρθε εκείνη η στιγμή είπε όχι» . Γιατί!!

Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιανη Βαρουφάκη, που υποστήριξε όμως ότι η κυβέρνηση είχε «όπλα» που ποτέ δεν χρησιμοποίησε

 («Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθεί, για να βρεθεί μία δικαιολογία για την επικείμενη υποταγή. Το πιστεύω πραγματικά» δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό «L’Obs» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.)

«Ο Σόιμπλε θέλει να μας βγάλει εκτός για παραδειγματισμό»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η στάση των πιστωτών απέναντι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ακατανόητη και εκτίμησε ότι ο Σόιμπλε θέλει Grexit για να «παραδειγματίσει» τους Γάλλους
Nick Paleologos / SOOC

Σε άρθρο που φιλοξενείται στην Guardian, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ακατανόητη στάση των πιστωτών απέναντι στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με οικονομικούς όρους, καθώς υπερισχύουν οι λαβυρινθώδεις πολιτικές.

«Το δημοσιονομικό δράμα της Ελλάδας κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα εδώ και πέντε χρόνια, για έναν λόγο: την πεισματική άρνηση των πιστωτών να προσφέρουν ουσιαστική ελάφρυνση χρέους. Γιατί, ενάντια στην κοινή λογική, ενάντια στην ετυμηγορία του ΔΝΤ και ενάντια στις καθημερινές πρακτικές τραπεζιτών που αντιμετωπίζουν δανειολήπτες με οικονομική δυσχέρεια, (οι πιστωτές) αντιστέκονται σε μια αναδιάρθρωση χρέους; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με όρους οικονομικούς, γιατί εντοπίζεται βαθιά στις λαβυρινθώδεις πολιτικές της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης.

Σχετικά με τη σκληρή στάση που κρατά απέναντι στην Ελλάδα ο Βόλφγκαν Σόιμπλε, υποστήριξε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας, ώστε εκφοβίσει τη Γαλλία και να την κάνει να πειθαρχήσει στο μοντέλο της Γερμανίας. «Είναι πεποίθησή μου- η οποία βασίζεται σε μήνες διαπραγματεύσεων- ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει η Ελλάδα να εκδιωχθεί από την νομισματική ένωση για να εκφοβιστούν οι Γάλλοι και να αποδεχθούν το μοντέλο του, (ένα μοντέλο) πειθαρχημένης ευρωζώνης».

Χαρακτήρισε τη στάση των Ευρωπαίων επ’ αυτού ως «βάρβαρη πολιτική στο στιλ του 19ου αιώνα».

Στην αρχή ήταν ο Λόγος. Όχι ο βιβλικός, αλλά ο σύγχρονος.

Και όχι ο προφορικός, ή γραπτός Λόγος , αλλά  ο Ηλεκτρονικός !!

Ιδού τι κρύβεται πίσω από το τρέϊλερ -μυστήριο του Βαρουφάκη: «Οι 1101 έρχονται»

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s