Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Πίνακες

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνται σταδιακά έως και το 2022 όλες οι περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης που ισχύουν σήμερα.

Με βάση το νέο ασφαλιστικό, στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται είτε με τη συμπλήρωση 40 ετών εργασίας και με όριο ηλικίας τα 62 έτη ή στην ηλικία των 67 ετών.

Μεγάλο πλήγμα δέχονται οι 50άρηδες, οι οποίοι μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν έως και 17 χρόνια παραπάνω για να εξασφαλίσουν πλήρη σύνταξη.

Τα νέα όρια

Στον ακόλουθο πίνακα φαίνονται τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συγκεντρώσουν 10.500 ένσημα από σήμερα μέχρι και το 2022.

Για παράδειγμα, το 2017 κάποιος που θα έχει 35 χρόνια εργασίας θα πρέπει να είναι 57 ετών και 8 μηνών, προκειμένου να λάβει πλήρη σύνταξη, ενώ εάν ίσχυε το σημερινό καθεστώς θα έβγαινε στα 53 του χρόνια.

Πλήρης σύνταξη χωρίς 40 χρόνια

Από την άλλη πλευρά, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια εργασίας, θα πρέπει να παραμείνουν για περισσότερα χρόνια στην εργασία, για να λάβουν πλήρη σύνταξη.

Για παράδειγμα, το 2017 κάποιος με το σημερινό καθεστώς θα έβγαινε στη σύνταξη στα 55 του χρόνια, θα πρέπει να περιμένει μέχρι και τα 59 χρόνια και 6 μήνες.

http://www.moneyonline.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s