Μάθε επιτέλους τί είναι και τι σηματοδοτεί ο ΕSΜ ανόητε ευρωπαίε !!

Σύντομη και περιεκτικότατη περιγραφή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) – Europian Stability Mechanism (ESM).
Είναι ο νέος μόνιμος μηχανισμός που θα χρηματοδοτεί κράτη που δεν μπορούν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες (ουσιαστικά τις τράπεζές τους).

Είναι Κράτος εν κράτει με δυνατότητα να αποκτά περιουσία. Περιουσία των κρατών και των τραπεζών. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως θα μπορεί να αποκτά την περιουσία και των ιδιωτών.

Αυτό θα γίνεται μέσω των κόκκινων δανείων που θα υποθηκεύουν/τιτλοποιούν οι τράπεζες για να χρηματοδοτηθούν από τον ΕΜΣ καθώς και από τις οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο που θα υποθηκεύει/τιτλοποιεί το δημόσιο για την χρηματοδότησή του.

Ο ΕΜΣ επιπλέον έχει δυνατότητα να διακινεί ομόλογα και τίτλους στην χρηματοπιστωτική αγορά σαν ένα σούπερ αρπακτικό των αγορών (τα γνωστά μας Hedge Funds).

Θυμόσαστε το σκάνδαλο με το δομημένα ομόλογα; Περιμένετε να το δείτε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Τέλος τα περιουσιακά στοιχεία και τα στελέχη του ΕΜΣ έχουν πλήρη ασυλία από κάθε δικαστική διαδικασία!!!
Τα κράτη δεν θα έχουν ούτε καν την δυνατότητα να διερευνούν τον τρόπο λειτουργία του!!!
Φυσικά moratorium, επαναδιαπραγματεύσεις και άλλες τέτοιες ιστορίες είναι μόνο για να λέγονται στους αγρίους ιθαγενείς του εκάστοτε κράτους.

Αυτό δυστυχώς είναι το νέο όραμα για μία ενωμένη φασιστική Ευρώπη. Το όραμα του Χίτλερ “επιτέλους” υλοποιείται!!!

Αυτόν το εφιάλτη ΠΡΕΠΕΙ να τον ανατρέψουμε όσο είναι νωρίς ακόμα και δεν έχει εγκατασταθεί πλήρως το νεοφεουδαρχικό σύστημα που στήνουν.

Όσο κι αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποβάλλει τον χαρακτηρισμό Μνημόνιο, υπάρχουν κάποιες υπογραφές μεταξύ της Ελλάδας και του ESFM/ESM. Δηλαδή μεταξύ μιας χώρα και μιας Μεγάλης Τράπεζας που κινεί τα νήματα υπογείως όλων των οικονομιών των κρατών-μελών της Ε.Ε. Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θεωρεί ότι ο ESM, ο οποίος έχει δανείσει μέσω Μνημονίων το μεγαλύτερο ποσό που χρεώθηκε η Ελλάδα για την σωτηρία των ιδιωτικών της τραπεζών να μην έχει καμία υπόσταση, αλλά το ντοκιμαντέρ των μόλις 17 λεπτών αποδεικνύει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης όχι απλά έχει υπόσταση αλλά είναι το μεγάλο αφεντικό όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε. Μια Τράπεζα που καθόλου τυχαία δεν δημιουργήθηκε από μία κρίση. Ίσως η κρίση δημιουργήθηκε για να γεννηθεί μία Τράπεζα Ολοκληρωτισμού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s