Κάρτες για όλους και για Όλα με εξαίρεση σε ηλικιωμένους. Υποχρεωτικά τα POS για όλες τις νέες επιχειρήσεις από το 2016 !!

point

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση τερματικών συστημάτων αποδοχής καρτών (POS) για όλους όσους προβαίνουν σε έναρξη επιχείρησης από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφ΄ εξής σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ενώπιον της Βουλής, ενώ παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για την ευκολότερη προμήθευση των επιχειρήσεων με τα εν λόγω συστήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μπουκώρου, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «Θέση μας είναι η πλήρης επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με τα όποια συμφέροντα γι’ αυτό».

Οι λογαριασμοί των εσόδων από τα POS θα καταστούν ακατάσχετοι από το Δημόσιο και τις τράπεζες, βάσει άλλης διάταξης, ανήγγειλε επίσης ο κ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας πως «πρέπει να πάμε σε αυτές τις αλλαγές αν θέλουμε να πετύχει αυτό το σύστημα».

Αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα των μέτρων, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτήν τη στιγμή δεν έχει έρθει ακόμη στα ταμεία μας ο ΦΠΑ που εισπράχτηκε τον Αύγουστο στη Μύκονο. Αν είχαμε σύστημα POS θα είχε έρθει την επόμενη μέρα».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s