Έρμαιο των δανειστών η εθελόδουλη ελληνική Κυβέρνηση – Στον «αέρα» τα €2 δισ !!

Αναβάλλεται το Euroworking Group

Η ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τα  Θαλάσσια σύνορα, οι πρόσφυγες και τα κόκκινα δάνεια πάνε την αξιολόγηση και κατα συνέπεια τα  2 δισ. πίσω !

Oσο κάποιοι εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια, με ιδεοληψίες και μικροπολιτικά συμφέροντα, τότε κάθε τρίμηνο και σε κάθε αξιολόγηση θα βλέπουμε το ίδιο έργο….

Αν και δεν το επιβεβαιώνουν ελληνικές πηγές ακόμα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί ικανοποιητική πρόοδος στη διαπραγμάτευση για τα ανοικτά μέτωπα των προαπαιτούμενων μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή ή εξέλιξη που να δικαιολογούσε τη συνεδρίαση των τεχνοκρατών ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Το ζήτημα των κόκκινων δανείων και οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας φαίνεται αυτή τη στιγμή ως το μεγάλο “αγκάθι”.

Ωστόσο παραμένουν και άλλα ανοικτά ζητήματα όπως η φορολόγηση του τζόγου ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση παρά τη διαβεβαίωση Αλεξιάδη χθες πως μέχρι σήμερα θα λυθεί το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με σχετική διάταξη της κυβέρνησης.

Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει ένα ατελείωτο παζάρι με την ελπίδα συμφωνίας έστω και την ύστατη στιγμή.

Σε διαφορετική περίπτωση αυξάνεται ο κίνδυνος να μην υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, κάτι που έχουν ζητήσει οι πιστωτές προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ως το τέλος της χρονιάς και να μην τεθεί κίνδυνος στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ζήτημα των κόκκινων δανείων η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε εν μέρει ζητώντας πλέον την κάλυψη του 65% των δανειοληπτών μέσω του νόμου Κατσέλη από 72% που ήταν η αρχική πρόταση. Ωστόσο οι εταίροι που αρχικά ζητούσαν κάλυψη μόλις του 20% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών μετακινήθηκαν μόλις στο 40%.

Κάτι που δείχνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου φέρεται να εξακολουθεί να ποντάρει σε μία πολιτική λύση του θέματος.

Τα ξημερώματα πάντως, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s