” Γκρίζα Ζώνη ” στο Αιγαίο βλέπει τώρα ο ” δήθεν φιλέλληνας” της Κομισιόν . Δεν πάμε καθόλου καλά !!

Περίεργες αιχμές Juncker κατά της Αθήνας για το Αιγαίο !!

Περίεργες αιχμές Juncker κατά Αθήνας

Ως άλλος λαγός, ο κ. Juncker, επαναφέρει την γερμανική πρόταση για κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο και «τραβώντας το αυτί» της Αθήνας, προκλητικά, κάνει ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας:

«Είχα π.χ. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή», επισημαίνοντας ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση ήδη εντός του έτους.

Η ελληνική πλευρά, δεν κρύβει την ενόχλησή της και επισημαίνει ότι παραμένει ανοιχτή σε «πολυεπίπεδη συνεργασία» με την γείτονα αλλά σε καμία περίπτωση δεν συζητά «ελληνοτουρκικές περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της Αθήνας για τους χειρισμούς της στο τεράστιο ζήτημα του μεταναστευτικού και εμφανίζεται ενοχλημένος από τον τρόπο που το αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση:

«Τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα»…

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι το προσφυγικό πυροδοτεί εκ νέου παλιές αντιπαλότητες:

«Αυτό το είδαμε στην περίπτωση της Ελλάδας. Το νιώθουμε και τώρα με την ελλιπή διάθεση για αλληλεγγύη κάποιων κρατών-μελών της ΕΕ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την εικόνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου με στολή Ναζί στους δρόμους της Αθήνας. Μετά από 60 χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιες εικόνες ή ότι κάποιοι από αυτούς οι οποίοι έγιναν μέλη της ΕΕ μετά την αλλαγή στην Ευρώπη θα απομακρύνονταν από την ουσιαστική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται έτσι.»

Ο κ. Juncker δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της κα. Merkel επισημαίνοντας ότι προτιμά μια Γερμανίδα Καγκελάριο που «αντιμετωπίζει τα προβλήματα και δείχνει ότι έχει και καρδιά» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει καταγράψει τρομερή επίδοση στο προσφυγικό.

 Σχόλιο

Για το χατίρι τις κ. Μέρκελ και τους Μετανάστες  …  “Πού το πάτε” κ. Juncker ; !!

Δηλαδή .. Αν δεν πληρώσει η Μέρκελ τον Ερντογάν δεν θα υπάρχει σωτηρία για την ελλάδα  κ. Juncker  !!  ή μήπως αυτό θέλεις ;

Δές την  Απόβαση των Λαθρομεταναστών στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ με Αριθμούς !!

Από τις ούτε 50.000 λαθρομετανάστες του Σαμαρά πήγαμε στις 500.000 του Τσίπρα !!. Μόνο την περίοδο 17-21 Οκτωβρίου μπήκαν στην Ελλάδα 48.000 λαθρομετανάστες.

Τελικά ο Τσίπρας αυτό που κατάφερε ήταν να κάνει ακόμη και τον Ματέο Ρέντζι να μοιάζει με πρωθυπουργό πασατέμπος για να περνά η ώρα !!

Και το κοντέρ των μεταναστών συνεχίζει ακόμη να γράφει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει η Λέσβος Ελληνική τα επόμενα χρόνια!!

 

Βλέπε χάρτη και άρθρο Washington Post, με τίτλο “Half a million refugees fled to Greece this year. This map shows where they’re coming ashore”, του Οκτωβρίου 2015.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s