Σε ισχύ το Δουβλίνο ΙΙ. Εξαιρείται η Ελλάδα – Για ” Εllis Island” της Ευρώπης ή “Νταχάου” προορίζουν την ελλάδα ; !

Σε ισχύ το Δουβλίνο ΙΙ, ( αλλά ) εξαιρείται η Ελλάδα ! Γιατί ;

Η Γερμανία θέτει και πάλι σε ισχύ τον Κανονισμό του Δουβλίνου, την εφαρμογή του οποίου είχε αναστείλει τον Αύγουστο για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Το μοναδικό κράτος-μέλος που εξαιρείται είναι η Ελλάδα.!!

Μετά την προσωρινή αναστολή από τη Γερμανία του Κανονισμού του Δουβλίνου για τους Σύρους πρόσφυγες στα τέλη Αυγούστου προκειμένου να αποσυμφορηθούν χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος του ισχυρού ρεύματος προσφύγων, το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναφέρει το προηγούμενο ισχύον καθεστώς.

Αρχικά δύσκολη η επαναπροώθηση

( δηλαδή “εγκλωβισμό” προσφύγων για χρόνια ; ! )

Από την επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου για τους Σύρους πρόσφυγες στη Γερμανία εξαιρέθηκε η Ελλάδα

Από την επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου για τους Σύρους πρόσφυγες στη Γερμανία εξαιρέθηκε η Ελλάδα

Η Γερμανία θα επαναπροωθεί στο εξής και πάλι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός του Δουβλίνου, τους πρόσφυγες από τη Συρία στην εκάστοτε χώρα-μέλος που έγινε ο πρώτος σταθμός υποδοχής τους στην ΕΕ. Όπως διευκρίνισε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, η Γερμανία εφαρμόζει αυτήν την ώρα τις διαδικασίες του Δουβλίνου για πρόσφυγες όλων των χωρών και για όλες όλα τα κράτη-μέλη εκτός της Ελλάδας. «Αυτό ισχύει και για Σύρους πολίτες από την 21η Οκτωβρίου», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Όπως διευκρίνισε, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) εξετάζει και πάλι όλες τις πτυχές σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση πριν την εισαγωγή του εκάστοτε πρόσφυγα στην εθνική διαδικασία εξέτασης των προϋποθέσεων για τη χορήγηση ασύλου.

Παρά την επαναφορά των εν λόγω διατάξεων, η επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναμένεται να συναντήσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση δυσκολίες. Και αυτό επειδή ελάχιστοι από τους πρόσφυγες που εισήλθαν το τελευταίο διάστημα στο γερμανικό έδαφος είχαν καταγραφεί προηγουμένως σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ.

Άρης Καλτιριμτζής (dpa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s