ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ με εξαίρεση την ελλάδα – «Ellis Island» θέλουν την Ελλάδα ?

1846866Εφ.To Ποντίκι

Μήπως μας προετοιμάζουν για ένα … ελληνικό – ευρωπαϊκό «Ellis Island» ??

Η ώρα για ένα ελληνικό – ευρωπαϊκό «Ellis Island» μου ήρθε στο μυαλό παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τις εικόνες που έρχονται από τα ελληνικά νησιά ..που συνορεύουν με την Τουρκία.!!

Η ώρα για ένα ελληνικό – ευρωπαϊκό «Ellis Island»

Συνειδητοποίησα ότι μέσα στην οχλαγωγία και τον κουρνιαχτό για το 3ο Μνημόνιο (γνωστό και ως Μνημόνιο της Αριστεράς), μέσα στον ορυμαγδό των ατελείωτων μέχρι πρωίας συνεδριάσεων της Βουλής, μέσα στο νεφελώδες τοπίο σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει τελικά αυτή η Συμφωνία με τους εταίρους, μέσα στον παραδοσιακά ράθυμο για εμάς Αύγουστο, επισυμβαίνει μια από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία μετακίνηση, ετερογενούς ως προς το ελληνικό – δυτικό στοιχείο, πληθυσμού και μάλιστα με τη μορφή της άτακτης και παράνομης μετανάστευσης.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, ούτε κανονικά θα έπρεπε να μας αιφνιδιάσει δεδομένων των εξελίξεων στις περιοχές από όπου προκύπτουν αυτές οι ροές παράνομων μεταναστών. Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σε μια περίοδο που ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι τα μεγάλα Εθνικά μας θέματα έχουν μπει σε «παύση», τα πάντα έξω από τη σφαίρα μας εξελίσσονται κανονικά και δημιουργούν τα δικά τους τετελεσμένα που έχω την αίσθηση ότι πολύ αργότερα θα τα αντιμετωπίσουμε και πάλι με έκπληξη,!!

Τα υπόλοιπα στην πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s