TΩΡΑ O ΟΛΑΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ . Τί θα γίνει στην ελλάδα αν τα κλείσουν και οι άλλοι 28 ;!!

Ο ΟΛΑΝΤ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ανθώπινη χωματερή η Ελλάδα

Aπόφαση-σοκ που αλλάζει τα ευρωπαικά “σύνορα” πήρε η γαλλική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μιλώντας σε βουλευτές είπε ότι θέλει να παραταθεί για τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία κήρυξε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Αυτό σημαίνει πως οι χώρες που δέχονται πρόσφυγες, και κυρίως η Ελλάδα, θα μεταβληθεί με, γεωμετρική ταχύτητα, σε ανθρώπινη χωματερή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ στη Τουρκία προκειμένου να την στηρίξει στο προσφυγικό ζήτημα.

Η Κομισιόν για παράδειγμα (οπως αποκαλύπτει ο “Φιλελεύθερος”) καλεί τη Λευκωσία να καταβάλει συνολικά 2.886.684,40 ευρώ προκειμένου να στηρίξει την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα, με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή στη χώρα 2,2 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων.

Έγγραφο της Κομισιόν καθορίζει τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει ένα έκαστο των κρατών-μελών, ούτως ώστε οι «28» (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) να συγκεντρώσουν ποσό ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της Τουρκίας στο προσφυγικό.

Η Κομισιόν θα συμβάλει μέσω του υφιστάμενου κοινοτικού προϋπολογισμού με άλλα 500 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία διεκδικεί «ως σημείο εκκίνησης» (starting point) η Άγκυρα από την Ε.Ε. 

Με βάση το έγγραφο της Κομισιόν, η συμβολή των κρατών-μελών υπολογίζεται αναλογικά στη βάση του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (GNI-Gross National Income), που όπως επισημαίνεται, στην περίπτωση της Κύπρου υπολογίζεται στο 0,12% και αντιστοιχεί σε 2.886.684 ευρώ και 40 σεντ.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της Κομισιόν δεν έχει εγκριθεί από τα κράτη-μέλη, ενώ είναι προφανές ότι οι Βρυξέλλες λειτούργησαν με απόλυτα λογιστικούς όρους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος σε μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά και υπό κατοχή από την Τουρκία.

Δηλαδή Έλληνες και Κύπριοι θα γίνουμε και κερατάδες και δαρμένοι ! ??

Το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας τώρα, θα εξετάσει την Τετάρτη μια πρόταση για την τροποποίηση ενός νόμου, του 1955 που αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αναθεωρηθεί η «περίμετρος» και η «διάρκειά» της. Σήμερα, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να διαρκέσει μόνο 12 ημέρες και να παραταθεί μόνο με την έγκριση του κοινοβουλίου.

«Ο Ολάντ μας είπε ότι θα ήθελε να διαρκέσει για τρεις μήνες» τουλάχιστον, είπαν πολλοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Μπρουνό Ρεταϊγιό, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία και η Εμανουέλ Κος, η γενική γραμματέας των Πρασίνων.

Η παράταση πέραν των 12 ημερών μπορεί να γίνει μόνο με νόμο που θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και θα ορίζει τη διάρκειά της. «Θα είναι μια ευκαιρία να τροποποιήσουμε τον νόμο του 1955», ο οποίος είχε ψηφιστεί με αφορμή τον πόλεμο στην Αλγερία, είπε ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ βγαίνοντας από τη συνάντηση αυτή.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την κυκλοφορία και να ορίζουν «ζώνες προστασίας ή ασφάλειας» στις οποίες ελέγχεται η διαμονή των πολιτών.

Με το διάταγμα που εξέδωσε ο πρόεδρος Ολάντ δίνεται η δυνατότητα στις αρχές να θέτουν σε κατ’ οίκον περιορισμό «όποιον κριθεί επικίνδυνος για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη», να διατάζουν το προσωρινό κλείσιμο των αιθουσών ψυχαγωγίας και να κατάσχουν ορισμένου τύπου όπλα. Δεν κάνει όμως καμία αναφορά σε «μέτρα για την διασφάλιση του ελέγχου του Τύπου» και των μέσων ενημέρωσης, μια δυνατότητα που δίνει ο νόμος του 1955.

Πηγή kourdistoportokali.gr

Αν όμως αποφασίσουν και τα άλλα κεντροευρωπαϊκά κράτη να υψώσουν τείχη, η Ελλάδα απειλείται να γίνει χώρα όχι διέλευσης προσφύγων, όπως είναι τώρα, αλλά χώρα εγκατάστασης προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν! Κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: