Μπλέκει και την Ελλάδα σε πόλεμο ο Ολάντ… Αυτό μας έλειπε ;

es

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Φ. Ολλαντ , η Γαλλία θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της Λισσαβόνας για αμοιβαία συνδρομή από τις χώρες μέλη της ΕΕ. στον πόλεμό της να πλήξει στόχους των Τζιχαντιστών.

Πρόκειται για άρθρο που εντάχθηκε στη Συνθήκη μετά από πρόταση της Ελλάδας και συγκεκριμένα, την πρόταση για το άρθρο αυτό την είχε κάνει ο Π. Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής της ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως γράφουν σήμερα 17/11 οι Financial Times, η συμπερίληψη αυτού της παρ.(αμοιβαία συνδρομή) θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας..!!

ΚΑΙ που δυστυχώς όμως δεν αξιοποιήθηκε από τη χώρα!!

Τώρα ο Ολάντ βρίσκεται αντιμέτωπος με την διάσωση της Γαλλίας. Δεν έχει χρόνο και δυνάμεις να σώσει εκ νέου την Ελλάδα !

Aρθρο 42  – Παρ. 7 της Συνθήκης της Λισσαβόνας

Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του ,τα άλλα κράτημέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους σύμφωνα με το άρθρο51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών
Αυτό δεν επηρεάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών.

Οι δεσμεύσεις και η συνεργασία στον τομέα αυτόν εξακολουθούν να είναι σύμφωνες προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Βορείου Ατλαντικού Συμφώνου η οποία παραμένει όσον αφορά τα κράτη που είναι μέλη του το θεμέλιο της συλλογικής τους άμυνας και το όργανο της εφαρμογής της.

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ  κ. ΚΑΜΜΕΝΕ ;;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s