ΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ!

 

Έως 50.000 σπίτια θα βγουν άμεσα στο σφυρί μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα σήμερα κυβέρνηση και δανειστές, αφού αποφασίστηκε ότι εξασφαλίζεται σίγουρα μόνο το 25% των σπιτιών των δανειοληπτών με εισοδήματα στα όρια της φτώχειας και μόνο η πρώτη κατοικία. Όποιος δηλαδή έχει δεύτερο σπίτι ή εξοχική κατοικία της χάνει. Για να ανέβει η προστασία της πρώτης κατοικίας στο 60% οι όροι και οι προϋποθέσεις γίνονται πολύ πιο αυστηροί και τα εισοδήματα αυξάνονται αρκετά.

Η απόφαση αυτή που ελήφθη για την πρώτη κατοικία σε καμία περίπτωση δεν είναι κοντά στις κυβερνητικές θέσεις, αλλά κοντά σε αυτές των δανειστών, που μάλλον εκμεταλλεύτηκαν την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε με τις επιθέσεις στο Παρίσι και πάνε να περάσουν ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν τόλμησε να περάσει ούτε καν η προηγούμενη κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο μάλιστα αυτό, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος μέχρι την Πέμπτη (σήμερα συνεδριάζει το EuroWorking Group για να επιβεβαιώσει τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών) πέραν των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, προβλέπει και άλλα προαπαιτούμενα, όπως αλλαγές επί τα χείρω για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, πώληση των “κόκκινων” δανείων σε Funds και κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με άλλα ισοδύναμα μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ευελπιστεί να λάβει τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ της δόσης, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά θολά σημεία. Είναι άγνωστο συγκεκριμένα αν τα χρήματα θα έρθουν έως την Δευτέρα, που συνεδριάζει το Eurogroup και ο ESM, αφού πρέπει πρώτα να κλείσουν τα βιβλία προσφορών των τραπεζών, ώστε να φανεί ποιες είναι οι ανάγκες τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο ΣΤΟ http://www.defencenet.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s