ΒΟΜΒΑ > ΕΝΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΥΦΕΣΗ .. έρχονται νέα παρατράγουδα στην Κομισιόν!

Ατομική Βόμβα Γιούνκερ: Καταθέτει πρόταση για πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων

junker33

https://i2.wp.com/air.euro2day.gr/cov/sc/schaeuble-180-3_b.jpg

Η Κομισιόν σχεδιάζει μία πανευρωπαϊκή εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα FAZ, πρόταση η οποία έχει προκαλέσει συναγερμό στη Γερμανία. Την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει την πρότασή του για την ψήφιση σχετικού κανονισμού, ο οποίος θα θεσπίζει ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων. Όπως έχει διαρρεύσει από κύκλους προσκείμενους στον πρόεδρο της Κομισιόν, τελικός στόχος είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός ʻκουμπαράςʼ για τη διασφάλιση των καταθέσεων.

Τράπεζες και ταμιευτήρια στη Γερμανία απορρίπτουν την πρόταση αυτή και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους υποστηρίζει». Στη συνέχεια ο γερμανός αναλυτής επισημαίνει ότι «με μία κοινή εγγύηση θα είχαμε κοινοτικοποίηση των ρίσκων όλων των τραπεζών. Σε τελική ανάλυση αυτό θα σήμαινε ότι οι γερμανοί καταθέτες θα ήταν υπέγγυοι για τις ελληνικές τράπεζες. Έτσι θα εξασθενούσε η εμπιστοσύνη προς τα γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα».

Πρόκειται για ένα σχέδιο «ατομική βόμβα» της Κομισιόν, το οποίο αν υλοποιηθεί, θα σημάνει το τέλος της ελληνικής κρίσης, τουλάχιστον όσον αφορά το χρηματοοικονομικό και τραπεζικό κομμάτι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s