Ενίσχυση Φορολογικού Μηχανισμού : Σωστή η κίνηση Τσακαλώτου ..

Με το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ επιχειρεί να ενισχύσει με 186 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση, επικαλούμενη… την ανάγκη εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα.

9395995_Page_1

Η σχετική αιτιολογική έκθεση, υπογεγραμμένη από τον Ευ. Τσακαλώτο, αναφέρει πως «η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (…)».

«Για να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για αύξηση των δημοσίων εσόδων κρίνεται σκόπιμη η παρούσα διάταξη για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Η παρούσα διάταξη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της υφιστάμενης συγκυρίας, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

 

 

Λίστα με 10.600 “Ελβετόψυχους” έχει το ΥΠΟΙΚ !!

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

«Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

 

 

Advertisements

One thought on “Ενίσχυση Φορολογικού Μηχανισμού : Σωστή η κίνηση Τσακαλώτου ..

 1. Υ.Γ
  Δυστυχώς κάποια ΜΜΕ φαίνεται πως βλέπουν το δένδρο (δηλαδή το 1,8 εκατ!) αλλά χάνουν το δάσος γιατί αδυνατούν στο Υπουργείο να ελεγχθούν εκατοντάδες δίς.!

  Δηλαδή τί θα έπρεπε ο κ.Τσακαλώτος να μήν ενισχύσει τον ελεγχτικό φορολογικό μηχανισμό του Υπουργείου του ??
  Εάν τότε δεν δημιουργήσει το κράτος ενισχυμένους φορολογικούς μηχανισμούς ελέγχου , τότε ποιοί θα ελέγχξουν τους φοροφυγάδες ; Η “Μαρίκα η Πενταγιώτισσα” ?

  Ή μήπως για να βρεθούν τα φευγάτα δισεκατομμύρια, θα πρέπει για άλλη μια φορά να περικοπούν οι συντάξεις του κοσμάκη και οι φοροφυγάδες να συνεχίσουν ανενόχλητα να φοροδιαφεύγουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς ! Μήπως αυτό θέλουν κάποια ΜΜΕ ;

  Κάτι δεν πάει καλά …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s