Εδώ η ελλάδα καίγεται και αυτοί.. Κορόϊδευαν επι 6 ώρες “ο ένας τον άλλον “και όλοι μαζί τον Λαό !!

leventis_5

Λεβέντης: Τι στήριξη να παράσχω, αφού έχει συμφωνηθεί μείωση συντάξεων

Βγαίνοντας από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων (ΕΚ) κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να πιέσει τους δανειστές για το ασφαλιστικό μέσω του προσφυγικού: «Να τους δώσει ό,τι θέλουν στο προσφυγικό μήπως υπάρξει χαλάρωση στο ασφαλιστικό». Ο ίδιος είπε ότι προσήλθε με τη θέση για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός «ζητούσε αορίστως συναίνεση».

«Η ΕΚ ζήτησε συγκρότηση οικουμενική γιατί θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές είναι μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει. Ο κ Τσίπρας μού έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται για οικουμενική, επιμένει στη διακυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ» είπε. «Ζητούσε αορίστως συναίνεση, δεν παρουσίασε απολύτως τίποτα» είπε.

«Η όλη διαδικασία αφορούσε το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση της πίεσης των δανειστών στο ασφαλιστικό, επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει το ασφαλιστικό» συνέχισε.

«Αυτό δεν θα περάσει, γιατί έχουν κουραστεί οι ξένοι με αναξιόπιστους πρωθυπουργούς» είπε. «Αυτό το πονηρό σχέδιο του πρωθυπουργού δεν θα περάσει» είπε χαρακτηριστικά. «Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει νόημα» πρόσθεσε.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού, είπε, ήταν «να τους δώσει ό,τι θέλουν στο προσφυγικό μήπως υπάρξει χαλάρωση στο ασφαλιστικό».

Χαρακτήρισε ανούσιο το ανακοινωθέν που επρόκειτο να εκδοθεί, επειδή «ήδη έχει συμφωνηθεί μείωση των συντάξεων».

Σε ερώτηση εάν θα δώσει στήριξη, απάντησε: «Τι στήριξη να παράσχω; Όση στήριξη και να παράσχω, αφού έχουν υπογράψει ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν θα υπάρχει πια, κι ότι μπορούν τα ταμεία αυτά θα δίνουν» είπε.  «Και το Ποτάμι, και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ ψήφισαν αυτά που θέλει να περάσει ο Τσίπρας» είπε, λέγοντας πως η αντιπαράθεση γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όσον αφορά την στάση των υπόλοιπων στο Συμβούλιο, ο Β.Λεβέντης είπε ότι «η ΝΔ ούτε ήξερε τι έλεγε, ούτε έλεγε τίποτα, ο Πλακιωτάκης είπε μόνο υπέρ ισχυρών κυβερνήσεων και η Φώφη…» αλλά εκεί τον διέκοψαν οι δημοσιογράφοι. «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, άλλα αντ’ άλλων» είπε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s