Οι «προφητείες», οι άφρονες και ο Γ’ Παγκόσμιος

Ένα απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία.

Από την στιγμή που η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο, η παράνοια ξεπερνά κάθε όριο.

Ένα σωρό μπαίνουν και εύχονται να γίνει πόλεμος. Κάποιοι «περιορίζουν» την παράνοια στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Κάποιοι, πιο αδίστακτοι, οραματίζονται έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ουσία, την ίδια σχιζοφρενική προσέγγιση έχουν. Τον ίδιο όλεθρο αναζητούν μέσα στην παραζάλη τους. Γιατί δίπλα στον πόλεμο της Συρίας όπου ήδη εμπλέκονται δυτικές χώρες, η Ρωσία, Κούρδοι, η Τουρκία, φανατικοί ισλαμιστές και αιμοβόροι τρομοκράτες, αναζητούν να  ανάψει το φυτίλι ακόμη ενός πολέμου.

Ονειρεύονται στα πλαίσια ενός ανόητου ευσεβοποθισμού να κηρύξει η Αρκούδα τον πόλεμο στον γκρίζο λύκο. Διαγράφουν από το μυαλό τους οι άφρονες, ότι πίσω από τον λύκο βρίσκονται και τα αιμοβόρα θηρία του ΝΑΤΟ. Μια σπίθα ακόμη είναι όντως αρκετή για να προκαλέσει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αγνοούν οι εκφράζοντες τόσο επικίνδυνες ανοητολογίες, ότι μια τέτοια συμφορά θα έχει καταστροφικές προεκτάσεις για ολόκληρη την υφήλιο. Θεωρούν οι μωροί ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα περιοριστεί στα σύνορα Ρωσίας-Τουρκίας. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κοιτάξουν το χάρτη για να δουν πόσο κοντά βρίσκεται και το λιλιπούτιο νησί μας. Νομίζουν ότι πρόκειται για ένα war-game στο play station ή ότι θα περιοριστεί σε συμβατικά όπλα. Δεν τους ενδιαφέρει, όμως. Θεωρούν ότι είναι η ευκαιρία για να τιμωρηθεί η βάρβαρη Τουρκία.

Κανένα σώφρον μυαλό, όμως, δεν μπορεί να επιζητεί τον πόλεμο. Ο Γερμανός φιλόσοφος Ιμμάνουελ Καντ ορθά προειδοποιούσε: «Θα πειστεί κάποτε το χοντροκέφαλο ανθρώπινο γένος ότι μεγαλύτερη μωρία και συμφορά από τον πόλεμο δεν υπάρχει, και από τα παθήματα του θα διδαχθεί κάποτε ότι πρέπει να τον καταργήσει, ως υπερβολικά οδυνηρό και ακριβό τρόπο για επίλυση διαφορών;». Πόσω μάλλον, όταν είναι εξόφθαλμο ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση.
Όλοι αυτοί που σύρουν τέτοιες ανεύθυνες γραμμές παρορμητικά, με κορυφαία επιπολαιότητα και με πλήρη άγνοια κινδύνου, είτε διαθέτουν ξεθωριασμένη μνήμη είτε οι ιστορικές τους γνώσεις είναι όσες έχει και ένα αμαθές παιδάριο.

Ξεχνούν ή αγνοούν ότι ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του 22 εκατομμύρια νεκρούς.

Ξεχνούν ή αγνοούν ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του 55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ. Η υφήλιος είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο κοιμητήριο. Το μαύρο ήταν το κυρίαρχο χρώμα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στον ουρανό, όπου οι καπνοί από τις θανατηφόρες βόμβες πέρασαν πολλά χρόνια για να εξαφανισθούν. Στη γη, όπου σε κάθε γειτονιά γινόταν και μια κηδεία.

Πέρασαν επτά δεκαετίες από τον τελευταίο παγκόσμιο όλεθρο. Άλλαξε γενιά. Όσοι δεν βίωσαν εκείνη τη φρίκη αγνοούν την πραγματική τερατόμορφη διάστασή της. Ζώντας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, σε συνθήκες όπου η αδικία κυριαρχεί, όπου τα πρότυπα έχουν εκλείψει και τα οράματα ξέφτισαν, βρίσκονται σε απόγνωση. Και μέσα σε τέτοιες συνθήκες παραφρονούν. Ο Γερμανός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ σκιαγραφεί με αριστοτεχνικό τρόπο την επικινδυνότητα κάθε πολέμου: «Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμη ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμη κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις». Τραγικά προφητική και συνάμα σημαντικά προειδοποιητική επισήμανση προς όλους τους άφρονες.

Το δραματικότερο όλων είναι ότι όλες αυτές οι πολεμοχαρείς ανοητολογίες οι οποίες πλημμυρίζουν τον διαδικτυακό χώρο στηρίζονται σε ένα εξίσου ανόητο συνδυασμό. Σε κάποιους δήθεν προφήτες, που κατέγραψαν προ πολλών χρόνων ακατανόητες σκέψεις και κάποιοι πασχίζουν δεκαετίες ολόκληρες τις συναρτήσουν με διάφορα γεγονότα. Μια αρρωστημένη υποσυνείδητη ανάγκη για πρόβλεψη του μέλλοντος. Και μια απεγνωσμένη αναζήτηση ικανοποίησης του ευσεβοποθισμού να υποστεί πατατράκ η Τουρκία. Στο διαχρονικό ευσεβοποθισμό, που θέλει το περιβόητο ξανθό γένος να κατεβάσει τις στρατιές του και να ισοπεδώνει τους αλλόθρησκους οι οποίοι επέφεραν τόσα δεινά σε εμάς. Να απελευθερώσουν τη «βασιλεύουσα». Εύστοχα χθες ένας φίλος διακωμωδούσε τη γελοιότητα: «Τώρα που θα απελευθερωθεί η Βασιλεύουσα, το ξανθό γένος θα υψώσει τη δική του σημαία – ρωσική – ή θα δώσει τα κλειδιά της πόλης στο ελληνικό έθνος, υψώνοντας την ελληνική σημαία; Αν έχει πρόβλημα του στέλνω την βυζαντινή πολεμική που έχω φυλαγμένη στο σπίτι…».

Είναι και θλιβερό ότι όσοι προσεύχονται για επαλήθευση των «προφητειών», αυτοαποκαλούνται χριστιανοί. Διαγράφουν με μια μονοκονδυλιά ότι όλες αυτές οι «προφητείες» μιλάνε για όλεθρο και για εκατομμύρια νεκρούς.

Ποιος Χριστός πιστεύει και προσδοκά τον όλεθρο; Σε μια τηλεοπτική εκπομπή –τέτοια διάσταση προσέλαβε η γελοιότητα- έκαναν ανάλυση των «προφητειών». Ακούστηκε ότι θα διαλυθεί και η Ευρώπη (πέρα από την Τουρκία). Επικαλέστηκαν ακόμη και «προφητεία» σχετικά με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Ενδεχομένως, οι καμπάνες της Μητρόπολης Μόρφου να κτυπάνε αδιάκοπα πια, πιστεύοντας πως όσα διακηρύττουν τα χείλη κορυφαίου ρασοφόρου, πλησιάζει η ώρα της επαλήθευσης τους… Μια ερευνήτρια εξήγησε ότι κάποιες «προφητείες» δεν έχουν επαληθευθεί γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μετανοήσει.

Μετατραπήκαμε σε ένα απέραντο φρενοκομείο. Στη βιτρίνα του οποίου ποζάρει η καταστροφολογία, οι πολεμικές ιαχές και η αστείρευτη ανοησία. Και ας παραμένει επίκαιρη η προειδοποίηση του Μπρεχτ όταν σχολίαζε τους πανηγυρισμούς για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Και ας κυκλοφορεί διαχρονικά βαρυσήμαντο το μήνυμα του Τζον Κένεντι: «Είτε η ανθρωπότητα θα τελειώσει τους πολέμους είτε οι πόλεμοι θα αποτελειώσουν την ανθρωπότητα»!!!

http://www.philenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: