Πόσο πιο φιλότουρκος ειναι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ…? Τί κάνεις κ. Καμμένε ? …

nato

Αντιδράσεις προξένησε η πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος φρόντισε να καταστήσει σαφές πως η Τουρκία έχει μονάχα “δικαιώματα”, ενώ η Ελλάδα μονάχα “υποχρεώσεις.

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης του J. Stoltenberg, σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, υποστήριξε σθεναρά την απόφαση της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι είχε κάθε δικαίωμα να αντιδράσει όπως αντέδρασε.

Εάν η άνωθεν δήλωση συνδυαστεί όμως με τις καθημερινές παραβάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, τότε σίγουρα προκαλείται μια σειρά ερωτημάτων, στα οποία ο γγ του ΝΑΤΟ καλέστηκε να απαντήσει.

Η απάντηση για τις τουρκικές παραβάσεις άφησε τους πάντες άφωνους, καθώς σύμφωνα με τον J. Stoltenberg, τα δυο φαινόμενα αποτελούν «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις», συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία αποτελεί «μια πολύ ειδική περίπτωση», λόγω των κοινών συνόρων με τη Συρία, αλλά και της αύξησης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο του δημοσιογράφου του CNN, Χάλα  Γκοράνι, ο οποίος έκανε λόγο για «δύο μέτρα και σταθμά», φανερώνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένο να στηρίξει την Τουρκία, ανεξάρτητα από το πόσο ακραία ή παράλογα είναι τα “θέλω” της.

… ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ κ. ΚΑΜΜΕΝΕ και ΒΙΤΣΑ ??  Selfie ?

maxhtikaa

Μπαράζ παραβιάσεων έχουμε τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο. Εκτός από τις συνήθεις παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου από τα τουρκικά F16, οι οποίες έφτασαν τις 26 χθες, έχουμε πλέον και παραβιάσεις από τουρκικά Κατασκοπευτικά του πολεμικού ναυτικού.

Το χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι πως τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν επί σχεδόν μισή ώρα οπλισμένα εντός του FIR Αθηνών ενώ τα Κατασκοπευτικά του πολεμικού ναυτικού έφτασαν τις 24 παραβιάσεις πράγμα που σημαίνει πως κυκλοφορούσαν ανενόχλητα στο Αιγαίο επί ώρες.

Από την ελληνική πλευρά καθ’όλη τη διάρκεια αυτών των παραβιάσεων η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου ήταν άφαντη και ο ΑΝΥΕΘΑ κ.Βίτσας έβγαζε φωτογραφίες πάνω σε μαχητικά στη Λάρισα…

vitsaaas

 

Advertisements

One thought on “Πόσο πιο φιλότουρκος ειναι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ…? Τί κάνεις κ. Καμμένε ? …

  1. Μα δεν βλέπετε οτι ο γενικός γραμματέας είναι γερμανός? Τι περιμένατε να κάνει? να σας πεί οτι δεν έπρεπε να κάνει αυτά που κάνει?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s