“Δε θα βγαίνουν οι εφοριακοί στο δρόμο να μπαίνουν στα σπίτια και να αρπάζουν τα κοσμήματα…” – Oι φοροφυγάδες στο εξωτερικό να φοβούνται !

Αλεξιάδης: Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό

“Δε θα βγαίνουν οι εφοριακοί στο δρόμο να μπαίνουν στα σπίτια και να αρπάζουν τα κοσμήματα…”

Αλεξιάδης: Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό

 

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν το Περιουσιολόγιο να αποτελεί γερμανικό σχέδιο για επιβολή φόρου επί της περιουσίας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ.

«Καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πληροφορίες για συμπόρευση της κυβέρνησης με δήθεν γερμανικά σχέδια που θέλουν να επιβληθεί φόρος περιουσίας», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι «δεν θα συνδυάσουμε το περιουσιολόγιο με τη φορολόγηση της περιουσίας, ούτε θα αποτελέσει βάση για τη φορολογία».

«Ο νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «δε θα βγαίνουν οι εφοριακοί στο δρόμο να μπαίνουν στα σπίτια και να αρπάζουν τα κοσμήματα και την περιουσία. Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Ο απλός πολίτης δεν έχει κανέναν λόγο».

«Θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα ψάρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Όταν ανοίγουμε τη λίστα Λαγκάρντ και διαπιστώνουμε ότι ένας πολίτης δήλωνε εισόδημα αλλά είχε καταθέσεις υψηλές ή ακίνητα, θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του στέγη. Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή».

«Άμεσα θα προχωρήσουμε σε εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Σχεδιάζουμε νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ», κατέληξε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s