Δείτε το 3ο μέρος του ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup – Το ΟΧΙ

Στο 3ο μέρος του Ντοκιμαντέρ ο Paul Mason και η Theopi Skarlatos παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού μέχρι και το δημοψήφισμα.

Πατήστε κλίκ στο CC για τους υπότιτλους στα Ελληνικά

 

Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει τα capital controls

Αίσθηση προκαλεί βίντεο από το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον στο οποίο μιλά ο Γιάνης Βαρουφάκης και ουσιαστικά παραδέχεται ότι είχε προβλέψει το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων τον Ιούνιο.

«Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής» είχε πει εκείνες τις δραματικές ώρες του Ιουνίου ο Γ. Βαρουφάκης​

O πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει τις δραματικές ώρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα στις 26 Ιουνίου. Αναφέρει, λοιπόν, ότι περίμενε να κατεβάσουν ρολά οι τράπεζες τη Δευτέρα, ωστόσο έπεσε έξω κατά μία ημέρα, αφού έκλεισαν την Τρίτη.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από εκείνη τη νύχτα, όταν ο πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα αιφνιδιάζοντας τους πάντες με μια κίνηση που συνοδεύτηκε από δραματικές επιπτώσεις, ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στην εκπομπή του Πολ Μέισον στο Channel 4 για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβάλλεται αυτές τις ημέρες.

«Δεν ήμασταν έτοιμοι»

«Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής» λέει στην αρχή της εκπομπής-ντοκιμαντέρ ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρωτά ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απαντά ο Γ. Βαρουφάκης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s