Παραμονές Χριστουγέννων δύο συνεχόμενα σοβαρά δημοτικά συμβούλια…

Ανακοινώθηκαν δύο σοβαρά δημοτικά συμβούλια  για την εβδομάδα των Χριστουγέννων! Το πρώτο Δευτέρα 21/12/15 με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη! Ανάμεσα τους το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, οι αυξήσεις των δημοτικών τελών και οι τακτικές πλέον αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του 2015!!! Επιπλέον πλήθος άλλων μικρών ή μεγάλων θεμάτων που συμπληρώνουν το παζλ των εορταστικών ημερών!

Το δεύτερο την Τετάρτη 23/12/15 με θέμα τον προϋπολογισμό του 2016! Αυτός θα ερχόταν, σύμφωνα με τα λεχθέντα, στις αρχές Νοεμβρίου 2015, αλλά ήρθε …τέλος Δεκεμβρίου 2015! Θυμίζουμε πως και πέρσι ο προϋπολογισμός ήρθε 22/12! Συνεπώς υπάρχει συνέπεια στην… καθυστέρηση! Βέβαια μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το ΔΣ και (παρά τις προβλέψεις του νόμου) δεν έχει δοθεί ακόμα ο προϋπολογισμός στους δημοτικούς συμβούλους που καλούνται να ψηφίσουν σε 4 μέρες! Άρα ας κρατήσουμε στο θέμα αυτό μια επιφύλαξη (μην φτάσουμε παραμονές πρωτοχρονιάς!)…

Επειδή είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξουν πολλές «δικαιολογίες» ή δικαιολογίες τόσο για το στρίμωγμα τόσο πολλών και ορισμένων πολύ σοβαρών θεμάτων στο ΔΣ της Δευτέρας (τεχνικό πρόγραμμα, δημοτικά τέλη κλπ) όσο και της κατάθεσης του προϋπολογισμού (για μια ακόμα φορά τελευταίες μέρες του χρόνου) χωρίς δυνατότητα επαρκούς μελέτης του, το Εν Άνδρω δηλώνει προκαταβολικά (για να ευχαριστήσει τους διοικούντες μέρες που είναι) πως… αποδέχεται όλες τις αιτιάσεις τους!!!

Έχουμε πλέον αποδεχτεί το “κισμέτ” και μαζί με αυτό και το «νέο δημοκρατικό αξίωμα»: δεν έχει νόημα ο διάλογος και η κριτική! Άρα δεν ρωτάμε «γιατί δεν γίνονται σωστά τα πράγματα»! Θα γίνουν σωστά …όταν γίνουν σωστά! Μέχρι τότε θα φταίνε… οι άλλοι! Κάποιοι «άλλοι» τέλος πάντων!

Άντε και καλά Χριστούγεννα στους συνεδριάζοντες δημοτικούς συμβούλους!…

Εν Άνδρω

Περισσότερα  Ημερήσια διάταξη δημοτικού συμβουλίου 21/12/15

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s