“Κλείδωσε” η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων

\"Κλείδωσε\" η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων

“Κλείδωσε” η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μετά και την ταύτιση των θέσεων που επιτεύχθηκε για τις παροχές του ΕΟΠΥΥ στις διαγωνιστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το megatv.com, μετά από διαπραγματεύσεις εντός του Σαββατοκύριακου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μεσοσταθμική μείωση κατά 35% των παροχών του ΕΟΠΥΥ για 52 διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ η αρχική πρόταση των δανειστών έκανε λόγο για 40% μείωση. Το “ψαλίδι” αυτό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρή “αιμορραγία” στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία εξυπηρετούν κατά κόρον τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Την επίτευξη τελικής συμφωνίας, επιβεβαίωσε και η Κομισιόν. Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε δηλώσεις της.

Όπως επισήμανε, η συνεδρίαση του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ αναμένεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. “Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου”, δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s