Τη Δευτέρα η τελευταία δόση στο ΔΝΤ – Εκτός μνημονίου το ΔΝΤ ζητά ο Α.Τσίπρας

dnttt

Άλλο ένα κεφάλαιο της ελληνικής “οδύσσειας” φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του αφού, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να καταβληθεί η τελευταία δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του ελληνικού δανείου, ύψους 6,346 δισ. ευρώ, προς το ΔΝΤ, με την τελευταία δόση να ανέρχεται στα 336 εκατ. ευρώ.

 

FT: Ο Α. Τσίπρας ζητά από το ΔΝΤ να μείνει εκτός 3ου προγράμματος

 

FT: Ο Α. Τσίπρας ζητά από το ΔΝΤ να μείνει εκτός 3ου προγράμματος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μείνει εκτός του προγράμματος διάσωσης, ύψους 86 δις. ευρώ, της Ελλάδας, αφήνοντας έτσι την ευρωζώνη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη επίβλεψης των μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους FT, ο Α. Τσίπρας δηλώνει «μπερδεμένος από την μη εποικοδομητική στάση που είχε το Ταμείο, πάνω σε δημοσιονομικά και οικονομικά ζητήματα».

«Νομίζουμε ότι μετά από έξι χρόνια διαχείρισης μιας εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη έχει τη θεσμική δυνατότητα να αντιμετωπίσει επιτυχώς ενδοευρωπαϊκά ζητήματα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 «Βρισκόμαστε σε πρόγραμμα εδώ και πέντε χρόνια. Είναι δύσκολο για μια χώρα της Ε.Ε. να έχει χάσει την κυριαρχία της για τόσο μεγάλο διάστημα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Α. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η ανάκτησή της και η έξοδος από τον έλεγχο της τρόικας απαιτεί την εφαρμογή του προγράμματος, κάτι που χαρακτηρίζει ως δύσκολη επιλογή, αλλά καλύτερη από άλλες διαθέσιμες.

 

 

 

Leave a comment