Άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία – Οι ΕΕ και ΗΠΑ “σφυρίζουν αδιάφορα” !

xarakomata

Μάχες «χαρακωμάτων» σημειώνονται στις τουρκικές πόλεις των επαρχιών Μαρντίν, Μπιτλίς και Ντιγιαρμπακίρ.

Eκεί, όπου οι Κούρδοι αντάρτες του PKK υπονομεύουν ολόκληρες συνοικίες, έχουν σκάψει αντιαρματικές τάφρους, τα λεγόμενα «χαρακώματα», ενώ παράλληλα έχουν οχυρώσει πολλά κομβικά σημεία σε αντίσταση απέναντι στον τουρκικό Στρατό, ο οποίος μέχρι αυτήν την ώρα προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο των πόλεων αυτών, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στις πόλεις Σιζρέ και Σιλόπη σημειώνονται οι σφοδρότερες μάχες.

Ο τουρκικός στρατός τις βομβαρδίζει ανελέητα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων και τις ΕΕ και ΗΠΑ, “να σφυρίζουν αδιάφορα” μπροστά σε αυτή την τρομακτική μαζική δολοφονία των αμάχων, αν και δεν συνηθίζουν τα αφήνουν να περάσουν απαρατήρητες τέτοιες ενέργειες

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει τις εκτεταμένες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του εργατικού κόμματος PKK με δεκάδες θύματα.

«Μέχρι στιγμής η ΕΕ σιωπά. Η έκκληση της τουρκικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων IHD στις Βρυξέλλες για αποστολή αντιπροσωπίας, με στόχο την εξέταση τυχόν παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έμειναν χωρίς απάντηση.

Προφανώς η ΕΕ δεν θέλει να προκαλέσει τους κυρίους Ερντογάν και Νταβούτογλου, την ώρα που εξαρτάται από την συνεργασία τους στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Η Τουρκία, λόγω των εμφυλίων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και λόγω της προσφυγικής κρίσης είναι τόσο σημαντική όσο ποτέ άλλοτε.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθεί βάρος στην προσέγγισή της στην ΕΕ, κάτι το οποίο οι Βρυξέλλες παραμέλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως θα ήταν λάθος αυτό να οδηγήσει σε “εκπτώσεις” έναντι της Άγκυρας όσον αφορά τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Τουρκία θα είναι σε θέση να αναλάβει το ρόλο ενός εταίρου της ΕΕ σε ζητήματα ασφαλείας μόνο όταν εμβαθύνει τους δημοκρατικούς θεσμούς της και ενδυναμώσει το κράτος δικαίου.

 

Περισσότερες ενημερώσεις στο VOICENEWS .GR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s