2016 – Αιχμάλωτοι των Καρτών με «φακέλωμα» των πάντων μέσω του πλαστικού και άϋλου χρήματος

«Φακελώνουν» τους πάντες μέσω του πλαστικού χρήματος

Στο «φακέλωμα» όλων των εισοδημάτων προχωρά μεθοδικά ο κυβερνητικός συνασπισμός, με την υποχρεωτική χρήση από το 2016 του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.

Μάλιστα υποχρεώνουν ακόμη και τους συνταξιούχους να βάλουν στη ζωή τους τις αγορές μέσω καρτών, αφού σε διαφορετική περίπτωση «απειλούνται» ότι θα χάσουν το αφορολόγητο όριο που θα δικαιούνται κατά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Έτσι, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό χρήμα».

Η ρύθμιση μάλιστα που προωθείται δεν αποκλείεται να προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών, ανά εισοδηματική κατηγορία, που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας καθιστώντας έτσι ακόμη δυσκολότερο το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

Με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στο σύστημα Taxisnet τον λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν για την εξόφληση των δαπανών τους.

Οι Τράπεζες, από την πλευρά τους, θα εκδίδουν βεβαίωσεις με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης που πληρώθηκε με την κάρτα.

Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται απευθείας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και μία αναλυτική βεβαίωση στον υπόχρεο φορολογούμενο. Από την υποχρέωση να πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα» τις δαπάνες που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αναμένεται να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα μηχανήματα POS.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ” 1984 “ΚΑΙ ΤΟΥ “ΝΕΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ;

 

Στον Θαυμαστό καινούργιο κόσμο θα κυριαρχεί  η ασυδοσία και η αναρχία, ενώ η καλπάζουσα τεχνολογία θα ρυθμίζει κάθε πράξη της καθημερινότητας των ανθρώπων.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s