ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ , Ενώ καθυστερούν τα εφάπαξ χιλιάδων ελλήνων απο το 2014… για τους δικαστές και Βουλευτές “Λεφτά Υπάρχουν” !

ΑΠΟΚΑΛΥΤΙΚΟ ! Το 2016 θα πετάξει τους Έλληνες από τα σπίτια τους, θα τους αδειάσει εντελώς τις τσέπες αλλά σε κάποιους άλλους θα χαρίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ…

Αυτή είναι τελικά η πρώτη φορά αριστερά;

Δίνουν αναδρομικά 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές!!!

Οι αυξήσεις των μισθών στους δικαστικούς λειτουργούς συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις συντάξεις των βουλευτών​ !!

KAI ΣΥ  Μ@Κ@ΚΑ  ΛΑΕ  ΠΛΗΡΩΝΕ !!

 

Δίνουν αναδρομικά 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές!!!

Η κυβέρνηση αποδέχεται τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομική αύξηση έως και το ποσό των 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αυξηθούν αναδρομικά από το 2008 και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών, υπολογίζονται σύμφωνα με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Σημειώνεται μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαίωναν τους συνταξιούχους βουλευτές, τελικά βρέθηκε το παραθυράκι για να τους δοθούν οι αναδρομικές αυξήσεις και μάλιστα αμέσως, μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές, χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να ρυθμιστεί ο τρόπο, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου.

Όσο για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει το κράτος στους συνταξιούχους βουλευτές; Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η καταβολή των αναδρομικών μπορεί να αφορά μικρό αριθμό συνταξιούχων βουλευτών, όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση αγγίζουν κατά μέσο όρο τις 100.000 ευρώ!

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν από το 2010 και μετά λόγω Μνημονίων, αλλά και πάλι το καθαρό ποσό που θα πάρουν οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν θα είναι μικρότερο των 50.000 – 60.000 ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s