Βόμβα! Η άρση των Capital Controls είναι ανέφικτη…

capital

 Το bloomberg έκανε λόγο για τη συνεχή φυγή των καταθέσεων και τη επερχόμενη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με τους δανειστές η οποία δεν προβλέπεται να έχει την κατάληξη που επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Επικαλούμενοι τα στοιχεία της ΤτΕ, στα οποία παρουσιάζεται υποχώρηση των καταθέσεων για τον μήνα Νοέμβριο του 2015, στα 120,9 δις, το οποίο αποτελεί χαμηλό 12ετίας.

Ενώ παραθέτει και στοιχεία που αποκαλύπτουν τη φυγή 43 δις ευρώ που από τις τράπεζες για το προηγούμενο έτος. Ενώ κάνει λόγο για την στάση που τηρούν οι καταθέτες και δεν επιστρέφουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα, αποτελεί παράγοντα θέτουν σε κίνδυνο την σταθεροποίηση της ρευστότητας στην αγορά.

Παράλληλα τα stress tests της ΕΚΤ, έφεραν στο φως μία τρύπα 14,4 δισ. ευρώ που υφίσταται στις ελληνικές τράπεζες, κάτι το οποίο οφείλεται στα κόκκινα δάνεια, και την “ακινησία” που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία αλλά και τους περιορισμούς που υπάρχουν στην μεταφορά κεφαλαίων.

Μετά από την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών από τους ιδιώτες και τα 5 δις που συνεισέφερε η κυβέρνηση, η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των μετοχών του δημοσίου σχεδόν μηδενίστηκε τον Νοέμβριο.

Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι το ασφαλιστικό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόσης αλλά και για να θέσουν εκ νέου το ζήτημα για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται αντιδράσεις επί του θέματος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s