Δύο εβδομάδες κόλαση πριν το παραμύθι λάβει τέλος!

https://socialblognet.files.wordpress.com/2016/01/6fd1b-tsipras-maximou-1.jpg?w=584

Η σκληρΗ μΑχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές με αποκορύφωμα την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησε από χθες. Με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και εν αναμονή των παρατηρήσεων από τους Θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τ​σακαλώτος ανακοίνωσε σειρά κρίσιμων επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους.

Οι συναντήσεις του Ε. Τσακαλώτου ξεκινούν σήμερα Παρασκευή και θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. Αλλωστε στις 14 Ιανουαρίου θα γίνει το προγραμματισμένο Eurogroup ενώ τέσσερις ημέρες μετά έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι εκπρόσωποι των Θεσμών, θέλουν να κλείσουν όλα τα ανοικτά μέτωπα μέχρι το τέλος του μήνα.

Επομένως ξεκινά ένα 20ήμερο πολύ δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, ο Ε. Τ​σακαλ​ώτος θα συζητήσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Όμως, δεν είναι το ασφαλιστικό το μοναδικό κρίσιμο ζήτημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί εγείρουν αξιώσεις για νέα μέτρα, κατ’ άλλους θα φτάσουν τα 6 δις ευρώ την επόμενη διετία. Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος έχει επιβεβαιώσει τις πιέσεις που ασκούνται για επιπλέον μέτρα, κάτι που δε γίνεται αποδεκτό από την Αθήνα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους δανειστές.

Αυτές τις ημέρες, ας μην υποτιμήσουμε τα απανωτά δημοσιεύματα που επαναφέρουν τις μαύρες προβλέψεις για την Ελλάδα και τα σενάρια για Grexit, εντάσσονται στο νέο κύκλο ασφυκτικών πιέσεων που θα δεχθεί η κυβέρνηση.

Τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή ειδικά από τους κυβερνώντες…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 απλά δεν ήταν το τέλος του έπους του ελληνικού χρέους».

Κατά την άποψή του, ήταν πάντα αλήθεια ότι η ελληνική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση. «Και το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε είναι ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά τώρα. Και έτσι, παρατείνεται ο ελληνικός οικονομικός πόνος, καθώς συνεχώς αναγκάζονται να υποτάσσονται στις απαιτήσεις της Τρόικας για τις δαπάνες», σημειώνει.

Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά, τα όσα λέγονται και γράφονται τελευταία για το grexit θα διαπιστώσει, ότι αναφέρονται έξοδο από την ευρωζώνη και όχι από την Ε.Ε.

Είναι η πρόταση Σόιμπλε, Βαρουφάκη, Σόρος, η οποία οδηγεί στο διπλό ή παράλληλο νόμισμα.

Όπως αντιλαμβάνεστε μας προετοιμάζουν…

KONTΡA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s