Στη μάχη του Αρχηγού η ΝΔ και Κοντός Ψαλμός Αλληλούϊα

 

nea-dimokratia-syggrou2

Στις κάλπες οι νεοδημοκράτες για τον πρόεδρο

 

Δεύτερος γύρος των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ την Κυριακή με τους νεοδημοκράτες που προσήλθαν στον α’ γύρο της 20ής Δεκεμβρίου να καλούνται να (ξανα) επιλέξουν μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν, θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντραμε την πρώτη φορά, χωρίς να πληρώσουν τα 3 ευρώ, κάτι θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του.

Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, αν και θεωρείται πως εμμέσως έχει δείξει τη στήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

_______________________________________________________

image.ashx

Πιστεύει αλήθεια κανείς πως , μετά τις σημερινές εκλογές θα υπάρξει  ξανά αυτή η πολυπόθητη ενότητα στην σημερινή ΝΔ ;!!

Με μιά ΝΔ στο Ναδίρ , η ιδέα ότι ένας Κυριάκος στο κόμμα του Θανάση του Μπούρα, της Σοφίας Βούλτεψη, του Γεράσιμου Γιακουμάτου και, βεβαίως, του Κώστα Καραμανλή μπορεί να κάνει ουσιαστική δουλειά , αλλά είναι κάπως ρομαντική.!

Μπορεί, αν βγει ο Κυριάκος, να κάνει ένα βηματάκι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μικρό όμως ! Γερμανόφιλος είναι άλλωστε.

Αν δεν βγει όμως αρχηγός απο το Μητσοτακέϊκοενδέχεται να ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα οι συνθήκες γι’ αυτό που πραγματικά βλέπουμε στις μάχες των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ μέχρι τώρα !!

Κατα συνέπεια …

“Βουρτουνάκηδες” ή “Βροντάκηδες” λοιπόν σήμερα.

Μάλλον “Βροντάκηδες” βλέπουμε !!

 ΑDL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s