ΕΡΧΕΤΑΙ NEOΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ με “τσουνάμι” ατομικών συμβάσεων και με “Lock Out” εργοδοτών !

Ερχεται τσουνάμι ατομικών συμβάσεων

Ο κίνδυνος μαζικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις είναι ορατός σύμφωνα με τα τοπικά συνδικάτα εάν αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές

 

Το νέο ασφαλιστικό αλλάζει άρδην το τοπίο στην τοπική απασχόληση, αυξημένη ήδη κατά 25% η μερική απασχόληση στη Μαγνησία

Πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην αγορά εργασίας «βλέπουν» τα συνδικάτα στο Βόλο εάν και εφόσον εφαρμοστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η προβλεπόμενη ασφάλιση όλων σε ένα ταμείο, αδιακρίτως ιδιότητας, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ασφάλισης της μισθωτής εργασίας και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι σε όσους απασχολούν με καθεστώς εξαρτημένης σχέσης εργασίας, μπορεί να οδηγήσει στην επικράτηση των συμβάσεων έργου (αντί των ατομικών και των άλλων μορφών συμβάσεων εργασίας) ή και συμβάσεων παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, προειδοποιούν τα συνδικαλιστικά στελέχη.

«Ο κίνδυνος μαζικών ανατροπών στις σχέσεις εργασίας και αμοιβής, αν δεν προβλεφθούν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας, είναι ορατός καθώς επίσης και να μεταφερθούν στον εργαζόμενο οι νέες επιβαρύνσεις, όπου προκύπτουν από τα νέα ασφάλιστρα, μέσω της σύναψης νέων ατομικών συμβάσεων και συμφωνιών για την παροχή εργασίας» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ε.Κ.Β. Θανάσης Παπαδημόπουλος, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που υφίσταται για τους εργαζόμενους.

Αλλα και σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε …νομοθετείται και το lock out (εργοδοτική απεργία) !

Να υπερασπιστεί το δικαίωμα εργαζομένων αλλά ΚΑΙ εργοδοτών στην απεργία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση εισηγούμενη το νομοσχέδιο για τον αναθεωρημένο κοινωνικό χάρτη της Ε.Ε!

Αυτές είναι οι «βέλτιστες πρακτικές» στις οποίες θα βασιστεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σχετικά με την αλλαγή του πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις. Το παραδέχθηκε σε τοποθέτηση του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς!

Την δέσμευση της κυβέρνησης να νομοθετήσει το δικαίωμα του lock out, δηλαδή το ακραίο αντεργατικό μέτρο της εργοδοτικής απεργίας περιέχει διάταξη του νομοσχεδίου για τον αναθεωρημένο κοινωνικό χάρτη της Ε.Ε που ξεκίνησε να συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s