Ενώ το “Τέρας” έφθασε … Μαξ Κάιζερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας από τον ΕΕ θα προκαλούσε κατάρρευση της Deutsche Bank»

Το Τέρας έφθασε !!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

297

Μαξ Κάιζερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας από τον ΕΕ θα προκαλούσε κατάρρευση της Deutsche Bank»

 

Οι δανειστές της Ελλάδας “άναψαν το φυτίλι” για την καταστροφή των τραπεζών και του ευρώ, λέει ο αρθρογράφος του καναλιού RT, και πρώην μεσίτης μετοχών Μαξ Κάιζερ.

Συγκεκριμένα, θεωρεί πως η πιο ευάλωτη από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ελληνικό χρέος είναι η Deutsche Bank, και πως σε περίπτωση χρεοκοπίας, η ζημιά για την παγκόσμια οικονομία θα είναι τεράστια, και πολύ χειρότερη από την κρίση του 2008, ενώ η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον αναλυτή- αρθρογράφο, είναι πάνω από 50%. Ήδη, οι μετοχές της τράπεζας κατέρρευσαν σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, είπε ο Κάιζερ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή του χρόνου δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το χρέος, ωστόσο φαίνεται πως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν ήθελε να τον ακούσει και μόλις τώρα ξύπνησε»,!! σημείωσε ο Κάιζερ.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, σχολίασε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στη Δημοκρατία, και δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να καθορίσουν το μέλλον τους, την εθνική τους κυριαρχία. Οι πολίτες στη Βρετανία ή την Αμερική, έχουν αποξενωθεί από την έννοια και τις αξίες της Δημοκρατίας για πολλές γενιές. Αλλά βλέπουμε ότι είναι ζωντανή στην Ελλάδα, εκεί όπου κάποτε γεννήθηκε».

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, διότι όπως είπε πρόκειται για «εξαιρετική» διέξοδο, διότι η χώρα θα είναι σε θέση να κάνει επανεκκίνηση της οικονομίας.

Θα είναι μια καλή λύση για τους Έλληνες, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για τις τράπεζες, τη ζώνη του ευρώ, την Ισπανία και την Ιταλία, για τις οποίες αναμένονται τα ίδια προβλήματα.

Φυσικά, οι Έλληνες θέλουν να κρατήσουν το ευρώ, αλλά δεν μπορούν να σώσουν και το ευρώ και ταυτόχρονα την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια.

Πρέπει να επιλέξουν, καταλήγει ο αναλυτής.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s